Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dijous, 29 de setembre del 2022

LECTURA COMPARTIDA I ALTRES ACTIVITATS

 

Vuelven las tardes en la biblioteca (ilustración de ArtCorin)

La biblioteca d'Altafullaus ofereix diferents clubs de lectura pensats per a tots els usuaris que tenen ganes de llegir i compartir les seves opinions amb altres participants.

COM FUNCIONEN?

Els club de lectura són espais de tertúlia i debat a l'entorn d'una lectura, en què un grup de persones s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar el llibre. Es tracta d'una activitat que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura. 

Pautes de funcionament:

·        Lloc: les trobades tenen lloc a la biblioteca.

·        Periodicitat: mensual

·        Conducció: les trobades són conduïdes i moderades per una persona.

·        Tria de llibres: el conductor pot proposar un itinerari de lectura, però també hi ha clubs en què són els propis membres qui decideixen quins llibres llegiran. 

·        La biblioteca us facilitarà els llibres: per als clubs adreçats al públic

·        Què cal fer per a participar: és necessari fer inscripció prèvia, ja que el nombre de places és limitat. 

·        Convidats, sessions especials, etc.: les trobades poden comptar en alguns casos amb convidats (l'autor del llibre, l'editor, especialistes en el tema del llibre, etc.).

OBJECTIUS

·        Fomentar l'hàbit de la lectura i el diàleg.

·        Promoure l'ús de la biblioteca i donar-la a conèixer com a equipament cultural.

·        Oferir noves possibilitats per al temps de lleure.

·        Oferir itineraris de lectura als lectors.

·        Crear un punt de trobada per a persones interessades en la lectura.

·        Afavorir un apropament crític als diferents gèneres literaris.

·        Oferir suport a altres programes.

Per participar als clubs només cal disposar del carnet de les Biblioteques Públiques de Catalunya . Si us voleu inscriure a un club cal que ompliu un formulari que trobareu a la Biblioteca i/o truqueu per fer la reserva de plaça,

Telèfon de contacte : 608589530


CLUB DE LECTURA NOVEL·LA NEGRA


CLUB DE LECTURA LITERATURES DEL MON


Les biblioteques públiques de Catalunya ofereixen als seus usuaris mitjançant el web i dispositius mòbils la possibilitat de participar en clubs de lectura virtuals o formar part de comunitats de persones a les quals els apassiona un determinat tema.

Els usuaris de la biblioteca digital eBiblioCAT-BiblioDigital poden inscriure’s també en els clubs de lectura virtuals que organitzen les biblioteques públiques. Aquesta opció permet la lectura en format digital d’una obra seleccionada pel conductor o conductora del club i accedir també a informacions complementàries o participar en el xat amb la resta de membres del club de lectura. 

Podràs compartir les teves lectures en un grup, quan vulguis i des del lloc que vulguis. Una persona actuarà de moderadora coordinant les intervencions dels participants al club.

Per participar als clubs només cal disposar del carnet de les Biblioteques Públiques de Catalunya i cercar el club que més us interessi a la pantalla de clubs de lectura d' eBiblioCAT-Biblioteca Digital

ACTIVITATS OCTUBRE




LLEGIR PROTEGEIX LA MENT