Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 12 d’octubre del 2011

CLUBS DE LECTURA

LLEGIR I COMPARTIR
Què són?Els clubs de lectura d'adult i d'assaig els formen lectors i lectores que llegeixen un mateix llibre individualment per després comentar-lo entre tots.
Estan adreçats joves i adults, amb ganes de llegir però també amb ganes de fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant
Què fem?D'octubre a juny ens reunim un cop al mes: parlem de llibres i comentem la lectura proposada.
Com inscriure's?
La participació en els clubs de lectura és gratuïta.
Us podeu inscriure adreçant-vos a la Biblioteca o, trucant al telèfon 977 651176. 
Com funciona?
La Biblioteca posarà a l'abast dels lectors dels clubs un exemplar del títol triat, que després de la lectura s'haurà de retornar.

CLUB DE LECTURA ADULTS

Enguany celebrem el 5è aniversari del club de lectura d’adults, i és per aquest motiu que hem fet una selecció dels llibres millor valorats en altres clubs de lectura. Més endavant us comentarem la llista de llibres que llegirem.

Aquest mes hem començat amb una lectura que ens va quedar pendent aquest estiu.


QUATRE GERMANES. JETTA CARLETON, Ed. Libros del Asteroide 2009

 Una família: quatre germanes, els pares, la granja i els fets crucials de la seva vida. Sis punts de vista barrejats i dispars que ens expliquen una mateixa història que té múltiples cares. Amb comptagotes i sota el punt de vista de cadascun, ensenyant la seva cara pública i la seva cara més íntima, totes les peces es van acostant i finalment tenim la foto final de la família. Amb les seves grandeses i les seves miseries, les grans veritats i les petites mentides.

Una novel•la rodona, amb uns personatges tan reals , que malgrat la distància en temps i lloc (anys 50, Missouri) te’ls sents molt propers. Serà per qué la humanitat respira els mateixos sentiments arreu i des de fa anys i panys? Serà, i serà també que la Jetta Carleton hi devia abocar cos i ànima per escriure aquesta seva única novel•la , i se’n va sortir amb nota.


 
CLUB DE LECTURA ASSAIG
La Biblioteca, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre el públic adult d’Altafulla ha organitzat el Club de lectura d’assaig, pretenem aportar elements per la discussió social  i creativa en torn a les noves visions del món i de la realitat actual, amb la voluntat d’esdevenir una activitat permanent i també l’escenari de possibles trobades amb experts  entre d’altres activitats complementàries. Les trobades es desenvoluparan en la biblioteca, cada  mes amb l’objectiu d’intercanviar diferents punts de vista sobre la lectura de l’obra triada prèviament.
El Club suposa un estímul a la lectura pel fet de saber que altres persones llegeixen el mateix llibre i que després s’ha de comentar. També suposa la descoberta de nous autors i títols que potser individualment mai llegiríem. A més és un mitjà per relacionar-se i fer amistat amb altres persones, totes molt diferents però amb un interès comú, el gust per la lectura.
Encara sou a temps per apuntar-vos al Club de lectura d’assaig.

Aquest mes llegirem ALGO VA MAL DE TONI JUDT 
SINOPSI

Hi ha alguna cosa de profundament equivocada en la manera com pensem en com hauríem de viure avui en dia. Amb mà mestra, Judt cristal·litza la manera com se sent moltíssima gent i ajuda a concretar el motiu d'una gran incomoditat col·lectiva sobre l'estat actual de les coses. L'autor ens repta a enfrontar els nostres mals socials i a assumir responsabilitats cap al món en què vivim. Perquè l'esperança és l'únic que queda: introduir alternatives a l'status quo, Judt ens anima a participar en el debat polític i ens proporciona les eines necessàries per imaginar una nova manera de governar-nos, una manera millor de viure.