Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 10 de juliol del 2011

Situació dels Boscos del Món 2011

Concretament aborda el tema "Canviar les vies d'acció i, així, les vides: els boscos com a múltiples vies cap al desenvolupament sostenible"

Recentment la 
Organització de les Nacions Unidas per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) ha publicat la 9a edició de l'informe biannal 'Situació dels boscos del món'.

Aquest informe, de 193 pàgines, tracta sobre el tema "Canviar les vies d'acció i, així, les vides: els boscos com a múltiples vies cap al desenvolupament sostenible". Aquesta edició adopta un enfocament més holístic de les múltiples maneres en que els boscos recolzen els mitjans de subsistència. Els capítols inclosos en aquesta edició de Situació dels boscos del món destaquen quatre aspectes que mereixen més atenció: les tendències regionals dels recursos forestals, el desenvolupament sostenible del sector forestal, l'adaptació al canvi climàtic i la mitigació dels seus efectes, i, finalment, el valor local dels boscos. Examinats conjuntament, aquests temes proporcionen una indicació de l'aportació real dels boscos a la creació de mitjans de vida sostenibles ia la reducció de la pobresa.


Podeu descarregar l'informe complert en castellà en aquest
enllaç.

Aquest 2011 ha estat designat "Any Internacional dels Boscos" per l'Assemblea General de les Nacions Unides. S'aprofita així l'impuls ja generat en altres àmbits internacionals, com els relatius al canvi climàtic i la biodiversitat, per prestar una major atenció als boscos de tot el món.