Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 10 de juliol del 2011

Lectures d'estiu

Un llibre obert és un cervell que parla; tancat, un amic que espera; oblidat, una ànima que perdona; destruït, un cor que plora. Proverbi hindú
L’ESTIU és temps de seure en un bon seient  i viatjar amb un llibre. El viatge pot ser llarg, al voltant del món, o curt, a la cantonada. El nostre planeta és gran i ple de meravelles, cal que nosaltres  el mantinguem sempre així . Llegir llibres de les biblioteques és una acció de reciclatge extraordinària. Com usuari de les biblioteques comparteixes llibres i idees. Saps que només un llibre de la biblioteca es presta més de 75 vegades?

 Des de la Biblioteca d’Altafulla et convidem a participar de la lectura fent ús de la biblioteca i  d’aquesta manera conservar el medi ambient sa i net.¿Hi ha res millor que gaudir tranquil·lament d'un llibre interessant?


Com sempre l'oferta és variada i l'hem elaborat a partir de les novetats literàries escrites en català i editades en els últims mesos. Els llibres escollits són: la novel·la revel·lació  'Primavera, estiu, etc' de Marta Rojals, el recull de relats 'Els castellans' de Jordi Puntí, l'esperada segona novel·la de  Najat El Hachmi 'La caçadora de cossos'.

Dues recomanacions especials per la peculiaritat, senzillesa i sensibilitat dels temes que tracten.

L'acabadora, de Michela Murgia. Proa

 
Una obra ens arriba d'Itàlia,Accabadora, que des de la publicació al 2009, ha estat un èxit de crítica i de vendes. El títol potser no ens diu res especial, i el nom de l'autora, potser tampoc
L'acabadora, editada en català per Proa i en castellà per Salamandra, desarma per las seva senzillesa. La Tzia Bonaria, vídua i sense fills, decideix demanar la Maria com a "filla d'ànima"; la mare de la Maria, una dona també vídua i pobra, que es refereix a la seva filla, com la "quarta" o "l'última" com qui arrossega una condemna, l'hi cedeix. La Tzia no intenta fer-li de mare i la Maria no s'enyora de la seva, i així, a poc a poc, el vincle s'estableix de manera natural, amb la dedicació del dia a dia i sense necessitat de gaires paraules. Però la Bonaria, temuda i respectada a parts iguals per la gent de Soreni, a banda de ser de la modista del poble, és també l'acabadora, la que ajuda a ben morir, la que acaba amb el patiment quan ja no hi ha un altre camí. La Maria creixerà al seu costat sense saber-ho i quan ho descobreixi no li serà fàcil de comprendre.

LA DELICADEZA, de DAVID FOENKINOS Seix Barral

Novel·la guardonada amb nombrosos premis i de la qual s’està preparant la versió cinematogràfica. Tota una autèntica joia.
Nathalie és una bella i dolça jove, que estima llegir i riure. Un dia pel carrer coneix a François, i aviat s'enamorarà d'aquest home discret i elegant, amateur de la literatura i els puzles. Viuen des de llavors anys de pura felicitat. Però la pena entra un dia en la vida de Nathalie: François mor atropellat per un cotxe. A la taula queda el llibre que ella estava llegint, amb el marca pàgines dividint-lo en dues: la primera part la va llegir en vida de François. I a la pàgina 321, és mort. Què ha de fer? Pot algú seguir la lectura d'un llibre interrompuda per la mort del seu marit? La vida reprèn a poc a poc el seu ritme, però Nathalie viu anestesiada. Un dia, seguint un sobtat impuls, fa un petó a Markus, un company de treball bastant insípid i sense cap encant en particular. No obstant això, aquest home aconseguirà sorprendre i seduir a poc a poc. Una novel deliciosa, plena d'humor i fantasia, que fa justícia al seu títol. Delicadesa de personatges, cisellats amb finor, delicadesa en l'anàlisi de sentiments, Delicadesa de l'escriptura, finalment, sempre lleugera i elegant.Lectures juvenils