Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dijous, 20 de juny del 2019

LLIBRES PER LA IGUALTAT DE GENERE

CONTES PER LA IGUALTAT
La igualtat de gènere, també coneguda com a igualtat de sexes, implica que els homes i les dones han de rebre el mateix tractament, llevat que hi hagi una raó biològica per a un tractament diferent. Aquest concepte és clau en la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides, en els que l'objectiu final és proporcionar a la igualtat legal i la igualtat social, especialment en les activitats democràtiques i assegurar la igualtat de remuneració per igual treball. El principi d'igualtat i de no-discriminació per raó de sexe és una obligació de dret internacional general, que vincula totes les nacions, i, atès el seu caràcter principal, s’estableix sempre com un principi que ha d’inspirar la resta dels drets fonamentals.

 CONTES PER LA IGUALTAT
La biblioteca d'Altafulla ha incrementat el seu fons amb una col·ecció de contes i altres documents, que tracten de la igualtat de gènere i d'oportunitats a través de la literatura infantil, en contraposició a la literatura tradicional, que sovint ha mostrat una visió del món que ha afavorit el sexisme.
Els documents d'aquest centre d'interès estan dirigits al públic familiar (nens i nenes, pares i mares) i a qualsevol persona vinculada al món de l'educació o que estigui interessada en el tema, i els trobareu a l'àrea infantil.

US PRESENTEM UNA PETITA MOSTRA DE LA COL·LECCIÓ DE LLIBRES NOUS


Contes de bona nit per a nenes rebels 2 d’Elena Favilli i Francesca Cavallo (Estrella Polar)
Contes de bona nit per a nenes rebels 2 reuneix cent noves històries de dones extraordinàries de tot el món. Des de Beyoncé, passant per JK Rowling, fins a Madonna; des Rigoberta Menchú passant per Nefertiti fins Isadora Duncan, retratades per les 50 il·lustradores més importants de tot el món. Després de l’èxit del primer llibre a tot el món, torna el fenomen de les nenes rebels amb cent nous exemples de determinació i audàcia per a nenes que somien en gran. Cent noves raons per canviar el món!

Les Princeses També Es Tiren PetsLes princeses també es tiren pets d’Ilan Brenman (Animallibres)
A l’escola de la Laura corre el rumor de que les princeses es tiren pets, però ella diu que és impossible, que cap princesa del món no es tira pets. La Laura haurà de canviar d’opinió quan el seu pare li llegeix el llibre «Problemes gastrointestinals i flatulències de les princeses més encantadores del món». Història molt divertida que trenca els estereotips i la perfecció de les princeses.



Las chicas son guerreras d’Irene Cívico (Montena)
Hi ha moltes noies diferents que han triomfat en un món dominat pels homes. Tenim a noies geek com Ada Lovelace, filla de Lord Byron que va inventar la programació, o a Ángela Ruiz-Robles, la mestra que va inventar el llibre mecànic i va anticipar l’ebook; noies brillants com Marie Curie, la inventora de la radiografia, noies d’empenta com Rosa Parks, l’afroamericana que li va plantar cara al racisme i es va convertir en llegenda; noies viatgeres, com Nellie Bly, la primera noia a donar la volta al món (i més ràpid que Phileas Fogg!) i, per descomptat no podien faltar les noies artistes com Virginia Woolf, Susan Sontag o Mary Shelley, la mare de Frankenstein. Descobreix també Las chicas son de ciencias.



Rosa caramel, Ed. Kalandraka: Narra la història d’una rajada d’elefants que mantenen les seves cries femelles tancades menjant flors, que no són molt bones, però els deixen la pell molt bonica. Per sort un dia l’elefanta Margarita es revelarà i els descobrirà a totes el camí de la llibertat i la igualtat.


La història del bonobos amb ulleres, Ed. Kalandraka: Ells poden viatjar, modernitzar-se i aprendre coses noves. Elles només poden recol·lectar menjar i cuidar dels més petits. Fins que un dia diran prou! Aquest conte ens encanta a casa.



Amb la Tango són tres Justin Richardson, Peter Parnell, Henry Cole, Ed. Kalandraka.
Aquest conte està basat en una història real del zoo de Nova York. Dos pingüins mascles, el Roy i el Silo estan sempre junts i construeixen un niu per formar una família. Un cuidador del zoo els ofereix la oportunitat de covar un ou fecundat del que sortirà en Tango. És un conte que ens encanta perquè il·lustra molt bé la diversitat familiar i afectivosexual. També ens parla de les noves masculinitats i del valor de la cura




 Hem incorporat la Col·lecció Erase dos veces... de l'editorial CUATRO TUERCAS

El potencial socioeducatiu dels contes infantils és infinit, ja que ajuden a adquirir valors, actituds i estereotips socials que marcaran la seva manera de relacionar-se i conviure.


RECOMANEM

GUIES DE CONTES NO SEXISTES


BIBLIOGRAFIA LGTBI
http://biblioteques.gencat.cat/web/.content/tematic/noticies/2017/documents/LGTBI_2017_ok.pdf 

GUIA CONTES I NOVEL·LES IGUALTAT DE GENERE
 

Cambia el cuento
POR 4 ESQUINITAS DE NADA

1 comentari:

Sonia Giménez Guzmán. ha dit...

Genial comptar am aquests títols que trenquen estereotips!