Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 3 de gener del 2015

ANY NOU, NOVES ACTIVITATS


AQUEST HIVERN, A LLEGIR!
Aquest mes de gener la Biblioteca d'Altafulla, ofereix un ventall d'activitats per foment de la cultura, adreçades a tots els públics.
Us animem a participar!

TOTES LES ACTIVITATS ES DURAN A TERME A LA BIBLIOTECA

C/ ESCOLES s/n, ALTAFULLA
 
Club d'Assaig
PLASTICITAT NEURONAL”
dia  7 DE GENER 19 hores
lloc: Biblioteca
 
La plasticitat neuronal, neuroplasticitat, plasticitat neural o plasticitat sinàptica descriu els mecanismes pels quals el cervell és capaç de canviar a través de l'experiència: és la propietat que emergeix de la naturalesa i funcionament de les neurones quan aquestes estableixen comunicació, i que modula la percepció dels estímuls amb el mitjà, tant els que entren com els que surten. Aquest fenomen se produeix en condicions de desenvolupament embrionari, infància, edat adulta i patològiques (lesions i malalties). És el responsable de la diversitat en l'organització dels cervells dels individus i els mecanisme d'aprenentatge i memòria en nins i adults. La plasticitat neuronal, com la neurogènesi adulta, és un dels descobriments recents més importants de la neurociència i demostra que el cervell és un sistema dinàmic, en constant reconfiguració.
Els científics acostumaven a creure […] que les connexions entre les cèl·lules nervioses del cervell eren fixades a una edat primerenca i que no canviaven en l’edat adulta. Però aquesta hipòtesi va ser refutada en l’última dècada amb l’ajuda dels avenços en les imatges cerebrals. Els científics han adoptat el concepte de “neuroplasticitat“. L’entrenament mental a través de la meditació (i presumiblement d’altres disciplines) pot canviar el funcionament intern i els circuits del cervell“. (Podeu consultar la llista d’articles i estudis de Davidson i el seu equip clickant aquí).


 
Club Novel.la Negra
LADY KILLER” MASAKO TOGAWA
dia 12 DE GENER 19 hores
lloc: Biblioteca

Masako Togawa (1933), mujer extrema y polifacética en su forma de ser y de actuar, es considerada uno de los pilares de la cultura japonesa y es que no solo cultiva la novela negra (de veinte novelas parece que solo han traducido al castellano tres: La llave maestra, Lady Killer y Un beso de fuego), sino que es guionista de televisión (la serie Playgirls), actriz de cine y cantante (vean aquíen youtube, uno de sus varios videoclips).
Masako Togawa ha confeccionado esta novela negra como si bordara una preciada ilustración sobre una seda: con delicadeza, femineidad y sensualidad.
La ha estructurado en forma de capas, con diversas voces, donde cada una aporta elementos que explican la parte de los hechos que les corresponde y enriquecen el conjunto al que van cambiando de significado con cada nueva aportación.
Aparentemente algo tan fácil como diseñar un jardín Zen. Pero tan complejo en su significado y tan rico en las sensaciones despertadas como un jardín Zen.

Club Lectura adults
EL MÓN D'AHIR” STEFAN ZWEIG
dia 29 DE GENER 19 hores
lloc: Biblioteca

 Stefan Zweig va ser un dels escriptors més populars de l’Europa d’entreguerres, especialment cèlebre per les seves biografies de Maria Stuart i Maria Antonieta, de Fouché o d’Erasme. Amb Emil Lubwig i André Maurois va conformar una tríada de prolífics retratistes de la vida d’altri, però la seva pròpia autobiografia, El món d’ahir. Memòries d’un europeu, ha acabat sent la més reeixida de les seves obres.
El món d´ahir és un dels testimonis més commovedors i atractius del nostre passat recent, escrit a més amb el mestratge d´un europeu amarat de civilització i nostàlgic d´un món que es desintegrava a passos agegantats. Escriptor extraordinàriament popular i testimoni d´excepció dels canvis que van trasbalsar l´Europa del segle XX entre les dues guerres mundials, Zweig recorda, desposseït i en terra estranya -en unes circumstàncies personals d´insospitat dramatisme-, els moments cabdals de la seva vida, paral.lela al desmembrament d´aquella Europa central que es volia més lliure i segura, a recer de la bogeria i la tempesta. El resultat és un llibre fonamental, una de les millors obres de Zweig i referància inexcusable per entendre els deliris d´un segle devastador.
 
El segle XIX, amb el seu idealisme liberal, estava convençut d'anar pel camí dret i infal·lible vers el millor dels mons. Hom mirava amb menyspreu les èpoques anteriors, amb les seves guerres, fams i revoltes, com si fossin temps en què la humanitat encara era menor d'edat i no prou il·lustrada. Ara, en canvi, només era qüestió de dècades superar definitivament les últimes restes de maldat i violència, i aquesta fe en el "progrés" ininterromput i imparable tenia per a aquell segle la força d'una veritable religió. (...) Es creia tan poc en recaigudes en la barbàrie -per exemple guerres entre els pobles d'Europa- com en bruixes i fantasmes; els nostres pares estaven plenament imbuïts de la confiança en la força infal·liblement aglutinadora de la tolerància i la conciliació. 
 
 
XERRADES

Xerrada-Taller
TALLER DE GESTALT” CUERPO, MENTE Y EMOCIÓN
a càrrec de LUNA MESEGUER
dia 20 de gener 19 hores
lloc: Biblioteca 
Luna Meseguer Garrido,Terapeuta Gestalt. Diplomada en Turismo. Master en Integración Social. Formada en tipología de carácter y estructura de personalidad (Eneagrama).
Trabajé durante más de diez años con niños, adolescentes y adultos en reinserción social para diferentes Asociaciones y Fundaciones públicas y privadas. Aquí me di cuenta que la salud y la enfermedad son experiencias personales de vida, muy relacionadas a la vez con el medio familiar y social donde se producen. Me interesé entonces por el enfoque más social de la medicina, la prevención de la enfermedad, la promoción de la salud y la educación. 
Esta inclinación me llevo a estudiar el master en integración social. Y formarme como Terapeuta Gestalt  y en Tipoñogía de carácter, Eneagrama, paralelamente a mi labor profesional.
 Este trabajo lo integré con mi búsqueda personal y me formé en diversas disciplinas como teatro,  yoga, danza, canto y meditación.
Me trasladé a Perú durante un año como alumna y colaboradora de Alejandrina Escalante, una reconocida terapeuta de raíces Chamanicas, donde fui iniciada en la tradición Andina.
Actualmente, trabajo como terapeuta y facilitadora en sesiones individuales  y grupales para adultos y adolescentes. A su vez estoy coordinando un grupo terapéutico de Apoyo a la maternidad.
Para solicitar cita o cualquier información puedes hacerlo a través del email: terapiagestalt@lunameseguer.es o por teléfono: 680653735