Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 31 de maig del 2014

ACTIVITATS JUNY


Totes les activitats són gratuites i obertes a tothom sempre que hi hagi aforament
CLUBS DE LECTURA 

Club Novel.la Negra
dia  2 de  juny 19 hores

lloc: Biblioteca
 
Los hombres mojados no temen la lluvia” Juan Madrid
Liberto Ruano, abogado mujeriego y perdidamente romántico, socio del bufete Feiman & Ruano se mueve con igual soltura por juzgados y bajos fondos. Todo va a cambiar cuando se ve envuelto en el asesinato de una prostituta, amenazada a causa de un DVD comprometedor, distraído a un magnate de turbios negocios. Para aclarar el caso y escapar a las sospechas, Liberto sólo cuenta con la ayuda de su informante, Aurelio Pescador, un hombre extraño de no muy claro pasado, y Andrés Feiman, un exiliado argentino de exquisita cultura, socio del bufete. Pero nada, ni nadie es lo que parece.
¿Qué contiene en realidad el DVD? ¿Qué tiene que ver la ´ndrangheta, la misteriosa organización mafiosa calabresa, con los grandes banqueros, fuera de toda sospecha?
En "Los hombres mojados no temen la lluvia", Juan Madrid alcanza su cima literaria gracias a sus certeros y brillantes diálogos, a una prosa medida y eficiente, tramas con giros inesperados y personajes inolvidables, como el abogado Liberto Ruano, enfrentado a su pasado y a los tentáculos inmisericordes de las altas finanzas, aliadas de las mafias que operan en el mundo de los negocios.
Esta novela cuenta lo que ocurre en estos momentos: la corrupción y el engaño de las grandes fortunas, amasadas gracias a la doble verdad, la doble moral y la doble contabilidad.

“Los escritores de novela negra en España somos tan pocos, que Juan Madrid es uno de los dos.” Manuel Vázquez Montalbán, escritor.


Club Assaig 

dia  4 de juny 19 hores

lloc: Biblioteca

Les Farmaceutiques” LOS CRÍMENES DE LAS GRANDES COMPAÑÍAS FARMACEÚTICAS, de TeresaForcades i Vila” 

 Los crímenes de las compañías farmacéuticas, es el título de un Cuaderno de la colección Cristianismo y Justicia publicada por los jesuitas catalanes, cuya autora es Teresa Forcades i Vila.
En el breve periodo que va de 2000 a 2003, casi la totalidad de las grandes compañías farmacéuticas pasaron por los tribunales de EEUU, acusadas de prácticas fraudulentas. Ocho de dichas empresas han sido condenadas a pagar más de 2, 2 billones de dólares de multa. En cuatro de estos casos las compañías farmacéuticas implicadas “TAP Pharmaceuticals, Abbott, AstraZeneca y Bayer han reconocido su responsabilidad por actuaciones criminales que han puesto en peligro la salud y la vida de miles de personas.

¿Cuáles son esas actuaciones? ¿Quién recibe sus consecuencias? ¿Qué mueve a las compañías farmacéuticas a actuar de tal forma? ¿Qué respuestas están teniendo lugar ante esos abusos y cuáles deben producirse aún?

En este Cuaderno estudiaremos las actuales estrategias de esta industria y el impacto directo que éstas tienen en la forma en que concebimos la salud y la enfermedad y en los recursos que tenemos para promocionar la primera y prevenir o curar la segunda.

 
Club Lectura adults

 
dia 26 de juny 19 hores

lloc: Biblioteca

 
Musclos per sopar”, Birgit Vanderveke
Birgit Vanderbeke Novel · lista alemanya, nascuda a Brandenburg (estat i regió històrica de la República Federal d'Alemanya) el 1956, i resident a Frankfurt des de 1963.
Va estudiar primer Dret i després Literatura. Amb la novel · la curta "Musclos per sopar" va guanyar el premi Ingeborg Bachman el 1999, de manera que es va donar a conèixer internacionalment. Hi ha en les seves obres un tema recurrent, la tirania i el despostismo hi ha hagut en la institució familiar. "Temps de pau" (1998) i "Alberta té un amant" (1999), són les seves últimes obres traduïdes al castellà.
En la majoria dels seus llibres el món quotidià petit-burgès és ple d'ironia i d'humor.
Des de 1993 viu a la seva nova llar al sud de França. 

Sota l’aparença tranquil·la d’una família alemanya que espera que el pare torni de la feina tot preparant el sopar (netegen els musclos, el plat preferit del pare) hi ha moltes coses ocultes. La narradora, la filla gran, ens explica en un discurs desordenat com és la vida a casa seva. Si, al principi, la novel·la pot ser que ens faci riure, el somriure ben aviat ens va quedant glaçat per culpa de la figura obsessiva, autoritària i violenta del pare absent. La veu de la narradora no es recrea en el dolor ni en l’autocompassió i, potser per això, ens descriu magistralment, sense cursileria ni llàgrima fàcil, l’experiència de créixer en una llar on la por ho domina tot.

Xerrades 
 
dia 19 de juny 19 hores

lloc: Biblioteca 

"El situacionisme" a càrrec de Dani Herrero

L'Internacional Situacionista és un moviment revolucionari en el camp polític i artístic.
El programa de l'Internacional Situacionista és crear situacions definides com a moments de la vida concretament i deliberadament construïts mitjançant l'organització col·lectiva d'un ambient unitari i d'un joc d'esdeveniments. Les situacions són creades mitjançant l'Urbanisme Unitari, un nou ambient espacial d'activitat on l'art integral i una nova arquitectura puguin a la fi ser realitzats. Els situacionistes es proposen d'inventar jocs nous, tot ampliant la part no-mediocre de la vida, disminuint-ne -per tant- els moments nuls.

Aquest és el programa d'acció adoptat pels artistes experimentals del MIBI i dels lletristes en el moment de confluir en la nounata Internacional Situacionista. Fou modificat i abandonat ja bastant abans de la fi del moviment, que succeí a París el 1972. El grup funcionà durant uns 15 anys, en els quals es van desplaçar des del terreny de les avantguardes artístiques i literàries cap a la crítica revolucionària.
Figures clau del moviment, a qui devem la major part dels desenvolupaments teòrics de l'Internacional, són el francès Guy-Ernest Debord (autor del text clau "La societat de l'espectacle"), el danès Asger Jorn, el belga Raoul Vaneigem i l'italià Giuseppe Pinot-Gallizio.
Conceptes fonamentals del programa de la Internacional Situacionista al moment de la fundació foren l'Urbanisme Unitari, la psicogeografia, amb l'exploració pràctica del territori mitjançant les derives, i la idea del potencial revolucionari del temps lliure.

Contacontes 
 
Dia dijous 26 de juny a les 17 hores

Lloc: Biblioteca

Bestioles menudes”  a càrrec de Rat Cebrian 
(amb el support del Consell Comarcal del Tarragonès, La Diputació de Tarragona)