Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 10 de maig del 2014

32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

DIJOUS 15 A DIUMENGE 18 DE MAIG
L'edició d'enguany tindrà com a eix temàtic el gènere bèl·lic en la historieta
La 32a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, del 15 al 18 de maig,  estarà dedicada al gènere bèl·lic i té com a plat fort una exposició dedicada a la vinyeta bèl·lica amb més de 500 originals de tot el món, entre ells una trentena de dibuixos realitzats per presoners de camps de concentració. Aquest any es compleix el centenari de la Primera Guerra Mundial, el tricentenari de la fi de la Guerra de Successió i els 75 anys de la Segona Guerra Mundial.
La mostra, que porta per títol "Còmics en guerra", està dividida cronològicament i incorpora apartats dedicats als corresponsals de guerra i als genocidis i exilis. A més, comptarà amb una posada en escena espectacular amb la col·laboració d'associacions de reconstrucció històrica i de col·leccionistes de vehicles militars. Aquesta activitat, que inclou taules rodones, audiovisuals, diorames i espai de joc d'estratègia, ocuparà tot el recinte del Palau 1, una superfície d'uns 12.000 metres quadrats. L'espai total del saló serà de 32.000 metres quadrats, un 70% més respecte a l'any passat.
A "Còmics en guerra" se sumaran altres grans exposicions, com les dedicades als aniversaris de Batman i Lobezno o del mític Popeye, i al còmic autobiogràfic. 
De la llista de convidats estrangers confirmats, destaquen Joe Sacco, Brian Azzarello, els britànics Andrew Wildman (Transformers) i Mike Carey (The Unwritten) i l'argentí Eduardo Risso (100 Balas). Pel que fa a les activitats paral·leles, aquest any s'organitza des d'una doble sessió de cinema bèl·lic (comandada per The Phenomena Experience) fins a una mostra sobre els còmics dedicats a l'univers Star Wars a la Biblioteca Can Fabra.
Com a novetat, aquest any el Saló del Còmic acollirà una carpa en què els autors que ho desitgin podran posar a la venda els seus originals.

 
 PREMI NACIONAL DE CÒMIC 2013
 Miguelanxo Prado va aconseguit el premi a la millor obra d’autor espanyol al XXXI Saló Internacional del Còmic de Barcelona per l’àlbum Ardalén, l’obra més extensa i ambiciosa fins ara de l’historietista gallec. Portada de ArdalénPrado és director del Saló del Còmic de La Corunya Viñetas desde o Atlántico i autor de títols imprescindibles com Trazo de tiza i De profundis, que ell mateix va convertir en llargmetratge d’animació el 2007.
Amb més de 230 pàgines, Ardalén, un relat fascinant sobre els records, una història de desarrelament i recerca dels afectes que mai es van anar i que romanen en la memòria, amb personatges inoblidables. És segons les pròpies paraules de Miguelanxo Prado: “Una història al voltant de la memòria personal. La memòria com a essència de la nostra existència, de la percepció de la nostra pròpia vida, de la nostra identitat”.


De Profundis
 Dibuixa i pinta amb una tècnica quasi pictòrica molt bonica. Visiteu la seva pàgina personal on hi ha una magnífica mostra de la seva obra.