Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 5 de setembre del 2012

SETMANA DEL LLIBRE CATALÀ

La Setmana del Llibre en Català es vol consolidar com la festa del llibre i la lectura en català, coincidint amb la Diada i tenint com a nou escenari l’Avinguda de la Catedral.  

La Setmana del Llibre en Català tindrà lloc del divendres 7 al diumenge 16 de setembre de 2012 a l’avinguda de la Catedral de Barcelona amb l’objectiu de fer créixer la lectura en català.
La Setmana recrearà una petita ciutat de la lectura sostenible que permetrà reconèixer la tasca d’editorials, llibreries i revistes i també de les biblioteques públiques a partir de diverses activitats per a públic adult i familiar.
Aquest any celebrem el nostre 30è aniversari i per això tenim preparat un conjunt de campanyes, concursos i accions molt singulars pensats per compartir-ho amb vosaltres i que recordaran la llarga trajectòria d’aquest esdeveniment. Tot ho anunciem al web i als nostres canals de les xarxes socials, a facebook i a twitter.
NOVETATS TARDOR


Aquesta setmana arrenca la temporada literària de tardor amb novetats per a tots els gustos i públics. Novel·la històrica, d'amor, negra, relats i poesia. Entre els més destacats el nou llibre de Martí Gironell, Ada Castells, Assumpció Cantalozella, Bel Olid o Alba Dedeu, entre d'altres.
Les editorials noten la crisi i enguany el nombre de novetats per a la tardor ha disminuït. Durant els propers mesos les llibreries s'ompliran de novetats en llengua catalana per a tots els gustos. Destaca però el gènere històric per sobre dels altres, però també trobem novel·les de personatge, d'amor, d'intriga, relats i poesies. Retorns esperats, primeres novel·les i reedicions. Us deixem una llista de les principals novetats perquè us aneu apuntant els que més us agraden. 
- Lliures o morts. Jaume Clotet i David de Montserrat. Columna. Història d'un heroi oblidat, d'un pagès de Bonestarre que ingressa a l'exèrcit dels miquelets. 
- L'últim abat. Martí Gironell. Columna. Obra que traça les peripècies del darrer abat de Sant Benet el 1554 en lluita per fer ressorgir el monestir de les seves cendres i aturar les ànsies centralitzadores de la corona castellana. 
- La biblioteca d'Auschwitz. Antonio A. Iturbe. Columna. La història de la biblioteca més minúscula, recòndita i clandestina de tots els temps, oculta en un barracó del camp d'Auschwitz... i de la seva irreductible bibliotecària. 
- Llocs que no surten als mapes. Berta Noy. Columna. Una història sobre la força de l'amor.
- Pura sang. Ada Castells. Edicions 62. Una novel·la de misteri amb elements fantàstics i romàntics ambientada entre Mallorca i Barcelona. 
- Es perd el senyal. Joan Margarit. Proa. Nou poemari del poeta.
- Que ningú et salvi la vida. Flavia Company. Proa. Una història sobre comptes pendents i sobre com el passat et persegueix fins que els liquides.
- El confident dels reis. Assumpció Cantalozella. Proa. El personatge a l'ombra que belluga els fils de la nostra història. La novel·la dels episodis mítics de la Catalunya del segle XIII.
- La mala reputació. Bel Olid. Proa. 
- L'estiu no s'acaba mai. Alba Dedeu. Proa
- Provisionalitat. Toni Sala. Empúries. Recull de dos relats: El cotxe i Notes sobre literatura. 
- Deix on dir. Núria Martínez Vernís. Proa. Poemari
- Si quan et donen per mort un dia tornes. Lluís Llort. La Magrana. Ens planteja la història d'una mare que un bon dia obra la porta i reconeix el fill que va desaparèixer fa anys. Una novel·la negra sobre la superació, la violència, el dubte i la culpa. 
- Les ombres errants. Ferran Sáez Mateu. La Magrana. Ens proposa una història que transcorrer l'any de la mort de Franco i és una radiografia anímica dels darrers setanta. 
- Un grapat de mala herba. Ricard Biel. La Magrana.
- Els passatgers de l'Anna C. Laura Alcoba. La Magrana. Història del vaixell que va dur una sèrie de guerrillers a l'Argentina després de dos anys d'entrenament a Cuba el 1968.
- Tornarem a vèncer: grans discursos de grans catalans. Diversos autors. Ara llibres.
- Catalunya, la independència per la butxaca. Alfons Durán-Pich. Angle editorial.
- Tres en ratlla. Santi Baró. La rosa dels vents. 
- La solitud del despatx. Josep Gomis Martí. N9u Grup Editorial. 
- Sense alè. Josefa Contijoch. Edicions de 1984.
- Una història d'amor. Helena Rufat. Edicions de 1984. 
- Revolta. Josep Pous i Pagès. Adesiara.
- Les meues universitats. Joan-Daniel Bezsonoff. Avenç. Segona part d'Una educació francesa.
- Llibre d'absències. Antoni Marí. Tusquets. Biografia.