Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dilluns, 15 d’agost del 2011

EL SILENCI DELS LLIBRES

Els llibres del silenci

Segur que en algun moment ens hem adonat, per experiència pròpia, de la importància que té el silenci. No només per la vida interior de cadascú, sinó també per la comunicació amb els altres. Una conversa sol tenir alguns silencis, de vegades tant o més significatius que les paraules mateixes. Un bon discurs és el resultat d'una combinació perfecta entre paraules encertades i pauses oportunes. Un silenci pot captar més atenció que un so. Pot ser expectant, emotiu, intrigant... i ajuda a que les paraules es recolzin i flueixin millor.
També té un paper molt important en l'art. Què seria la música sense els silencis? Què curiós, l'absència de so pot ser tan important com la seva presència. I el cinema? i el moviment contingut d'una dansa silenciosa? Tot donant-li voltes al tema, he topat també amb la literatura, i amb la difícil tasca de fer present un silenci en les pàgines d'un llibre. No n'hi ha prou amb dir-ho directament, cal crear una atmosfera adequada, i ajudar a que neixi poc a poc a la imaginació del lector o lectora.
Silenci…


És temps de llegir una estoneta.

El silenci Autor: Gaspar Hernández . Editorial: Edicions Destino
El silenci” explica una història sobre el poder de la paraula, la fe i l esperança, quan et diuen que no te’n queda. Un home que parla durant tota una nit amb la Umiko, una jove japonesa malalta de càncer. Ella creu fermament que la meditació i la força de les paraules la poden guarir, mentre que el narrador que ha escollit es força escèptic amb tot el que es relaciona amb la medicina anomenada alternativa. L'acció es desenvolupa a Formentera. Paisatges, colors i sensacions a flor de pell. S’ha de llegir en silenci, gaudint de les paraules narrades.
El Silenci parla sol quan les paraules dels llibres ens miren. Silenci…

Por del silenci. Autor: Joan Corbella . Editorial Columna Edicions
A Por del silenci, el doctor Joan Corbella reivindica la possibilitat de sentir que la nostra vida ens pertany i que, per tant, en podem fer el que vulguem, o, en tot cas, que podem ser capaços de descobrir el que ens agradaria, per fer-ho o no en funció de les nostres capacitats, del nostre coratge i de les dificultats que puguem trobar en el nostre entorn immediat o personal.

Sólo el silencio R.J. Ellory RBA és la novel•la més destacada de R.J Ellory.
Malgrat ser anglès, R J. Ellory ha ambientat les seves novel•les als Estats Units. Potser per aquest motiu va trigar molt de temps  en trobar editorial. De fet, entre  1987 i 1993 va escriure vint novel•les que no van rebre cap resposta per part de les editorials.  No va ser fins l’any 2003 quan R.J. Ellory va aconseguir publicar la seva primera novel•la Candlemoth. A partir d’aquest moment els èxits han acompanyat a l’autor anglès.
L’editorial Rba ha publicat Sólo el silencio, on narra com un despietat assassí està actuant impunement a Geòrgia, al sud dels Estats Units, on segresta, mata i mutila salvatgement els cadàvers d’una desena de nenes de la petita localitat d’Augusta Falls. Sólo el silencio tindrà adaptació cinematogràfica de la mà del director francès Olivier Dahan, amb guió del propi Ellory.

501 Llocs de silenci que has de conèixer abans de morir. Lorenzo Gibert, C. Ed. Ara Llibres     
No cal anar a la platja més remota de la Polinèsia per sentir-se lluny de les preocupacions. A prop de casa hi ha indrets increïbles, plens d’energia positiva!! Són espais silenciosos on sembla que els minuts i les hores passin a un ritme més lent. És com si el temps s’aturés per oferir al viatger que hi posa els peus un parèntesi en la seva atrafegada vida quotidiana. 501 llocs de silenci que has de conèixer abans de morir és un cant a la vida. Està dedicat al plaer de les petites coses, a la senzillesa. És una invitació a deixar el rellotge a casa i dedicar-se en cos i ànima a viure el present. Catalunya és rica en racons que conviden a seure, reposar i oblidar els neguits quotidians. De valls paradisíaques a cales desertes de la Costa Brava o a paisatges idíl•lics del delta de l’Ebre, d’ermites romàniques a oasis de pau en el brogit de la ciutat. En el llibre hi trobareu dades pràctiques i els millors consells.

El silenci parla. Autor: Eckhart Tolle
En El silenci parla, Eckhart Tolle presenta en forma d’aforismes les bases del seu pensament, que ja va exposar de manera més extensa en El poder de l’ara, un llibre del qual s’han venut més d’un milió de còpies arreu de món i que ha generat un canvi profund en la consciència de molts lectors. Tal com diu l’autor en la presentació, «aquest no és un llibre per ser llegit d’una revolada i després abandonat. Guarda’l a prop, rellegeix-lo sovint i, el més important, tanca’l sempre que vulguis. Deixa que el llibre faci la seva feina i que et desperti de les velles rutines de la teva ment. Com que ha sorgit de la quietud, et portarà cap a la quietud d’on ha sorgit».
Anuari sobre els silencis mediàtics de 2010

Media.cat, l'Observatori crític dels mitjans, acaba de presentar l'Anuari sobre els silencis mediàtics del 2010, que es pot descarregar aquí. 



LLEGIR EN SILENCI SEMPRE ÉS UN PLAER...