Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 27 de juny del 2021

CELEBREM LES DIVERSITATS AMB LLIBRES

 

Dia Internacional de l’Orgull 2021

En el Dia Internacional de l’Orgull  Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer (LGTBIQ+), es commemoren el fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda.

Fons especials a les Biblioteques de Barcelona:

La Biblioteca  Sagrada Família — Josep M. Ainaud de Lasarte alberga un fons especial sobre temàtica LGTBI que dona cabuda als col·lectius de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals, intersexuals i altres dissidències sexuals.

La Biblioteca Nou Barris disposa d’un centre d’interès sobre identitats trans i gènere,  amb documents que parlen sobre les identitats trans en tota la seva diversitat.

El centre d’interès Feminismes i LGTBIQ+ de la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix neix amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la difusió d’un fons documental amb una forta demanda social i amb la voluntat d’esdevenir una eina al servei de la ciutadania contra qualsevol tipus de discriminació, i per garantir la igualtat real de drets i oportunitats per a totes les persones i en tots els àmbits de la vida.

El centre d’interès LGTBI de la Biblioteca Francesca Bonnemaison inclou un fons de 300 documents, entre llibres i audiovisuals. Els llibres tracten de diferents temàtiques relacionades amb la identitat de gènere i les diverses orientacions sexual

Bibliografia bàsica de cultura LGBTI

 La bibliografia conté materials diversos destinats a un públic general, no especialitzat: una tria bàsica de 12 llibres de coneixements i de ficció 53 per a adults; una selecció de llibres 17 infantils; les 24 últimes novetats cinematogràfiques editades en DVD i una sèrie 13 recursos digitals de referència. Els títols recomanats s’afegeixen a la bibliografia bàsica publicada anteriorment, la qual ha estat tota ella revisada per poder oferir una proposta de lectura molt més àmplia, de prop de 350 títols, a aquelles biblioteques que els interessi.

                                  Consulteu la guia

https://www.talcomsom.org/categoria/documents/biblioteca-lgtb/

Recomanacions infantils i juvenils:

Al Bibarnabloc trobareu la guia Sense Armaris. Una guia diversa, elaborada pel Servei de Lectura Infantil i Juvenil (SDLIJ).

Novel·les recomanades:

Deixa’t seduir per històries que tracten de temes tan universals i recurrents com l’amor, l’amistat, l’odi, la venjança, l’aventura, la por o l’esperança. Deixa’t portar per històries tendres, cruels, sensuals, sinceres, amargues, amb final feliç (o no) però sempre des del punt de vista de les persones LGTBI.

Informes/Documents d’interès:

https://www.talcomsom.org/wp-content/uploads/sites/10/2019/08/Bibliografia-b%c3%a0sica-de-cultura-LGBTI.pdf

https://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/docs/cdoc_guiabib_diversitatsexual.pdf

http://transexualia.org/

https://atclibertad.wordpress.com/

https://www.diba.cat/es/web/lgtbi/campanya-28j-2021

https://guialgtbi.com/

https://www.talcomsom.org/wp-content/uploads/sites/10/2017/01/llibres-LGBT-Biblioteca-Olot.pdf

 

                                                      Diversitat sexual