Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dijous, 1 de febrer del 2018

ACTIVITATS FEBRER

El largo camino de las palabras: de la escritura a la lectura (ilustración de Soizick Meister)

Taller literari: “Escriu la teva historia”

 a càrrec de Nella Yanes
DIJOUS 1 i 15 de  18 a 20 hores
Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA


L’escriptura és un ofici artesanal, més proper a l’orfebreria o a la cuina que al mite del geni inspirat dels romàntics.
Cuinar una novel·la o un relat suposa barrejar en proporció  i ordre adequats uns ingredients i cuinar-los fins que estiguin llestos.
La Idea
És el punt de partida ( que ens serveix per a qualsevol acte de creació).
La idea la podem extreure d’observar la realitat, de la nostra pròpia memòria, de coses que ens han passat, d’una cançó, d’una imatge, d’un dibuix…
Per recopilar idees és important portar sempre una llibreta d’idees a sobre, o pots tenir una carpeta a l’ordinador on guardar-les. O més pràctic encara: una aplicació de notes al mòbil on hi puguis escriure aquelles idees ja que poden aparèixer en qualsevol moment!!
Aprofita les teues experiències, les persones que coneixes, allò que passa al teu voltant… per agafar al vol una idea i transformar-la en un relat.
 

Club Novel.la Negra

“Las sombras de Quirke,  BENJAMIN BLACK

dia 5 de FEBRER 19'30 hores

lloc: Era de l’Esteve
Benjamin Black, alter ego de l’escriptor John Banville, torna amb el seu forense protagonista a ‘Las sombras de Quirke’ (Alfaguara) amb un nou cas en el qual estaran molt presents l’amor i, sobretot, la mort amb la qual el propi autor ha reconegut “haver estat molt obsessionat”.
Quirke torna a la feina després d’haver estat allunyat a la recerca d’un repòs necessari. L’aparició del cadàver d’un jove amb ferides al cap després d’un accident de trànsit li fan sospitar un possible assassinat i, aquesta intuïció, el portarà a descobrir una part del seu passat que creia oblidat.
Ambientada en el Dublín dels anys 50, la nova novel·la de Black mostra una societat encara sota “la dictadura” de l’Església catòlica i “amb moltes similituds” del que podria ser Espanya per aquella època. “Tots dos països arrosseguem un passat fosc, amb diferents dictadures i crec que que fins i tot els lectors joves podrien reconèixer l’atmosfera”, ha reconegut.
 
XERRADA 
“MEDICINA TRADICIONAL CHINA Y LAS ESTACIONES”
 a càrrec de Eduardo Arat

Dia 7 de febrer a les 19 h.
Lloc: Biblioteca d’Altafulla

Una interessant conferència sobre REFLEXOLOGIA DE LES ESTACIONS, teràpia desenvolupada per Eduardo Arat en què ha fusionat els coneixements de la MEDICINA TRADICIONAL XINESA i la REFLEXOLOGIA PODAL, presentant una nova forma de sanació a través dels peus. Aquest tractament té com a base la similitud existent entre les estacions de l'any i la naturalesa orgànica del cos humà. La seva aplicació té com a objectiu curar i reequilibrar tot l'organisme mitjançant el desbloqueig energètic que s'aconsegueix treballant els punts reflexos dels peus, a més de facilitar la presa de consciència de com ens influeixen els diferents moments estacionals a nivell físic i emocional

La cosmovisió de la medicina tradicional xinesa fa llum sobre com el meu estat físic i emocional es veu afectat per les diferents moments estacionals.
Vols entendre't una mica millor i treure-li el major profit a cada període?
Llavors el Dimecres 7 de febrer a les 19:00 esteu convidats a a aquesta Activitat !!!
(Es prega puntualitat)
 
Més Información: Eduardo Arat, Tel. 656 28 18 32 - aratbijuri@live.com
· Formador y Terapeuta en Reflexología y Medicina Tradicional China.
· Terapeuta de Flores de Bach.
· Maestro y Terapeuta de Reiki.
· Cocreador de la técnica Meditativa “Elemental Connection”
 

CAPSA DELS CONTES a càrrec de Pepi Miró

XERRADA a càrrec LA TRIBU DEL GAIÀ I CONTACONTES 
DIMECRES 14 FEBRER  17,30 hores 
Lloc: CENTRE D’ENTITATS

La Tribu del Gaià és un projecte basat en una pedagogia activa, encaminada a desenvolupar l’esperit crític i la creativitat, on l’infant és el protagonista de l’activitat, del joc, cuidant la connexió amb el propi interior.
La Tribu més informació:  

Club Lectura adults

dia 22 de FEBRER 19 hores

Lectures PEDRO PARAMO de JUAN RULFO

Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA


Pedro Páramo és una de les obres més influents de la literatura llatinoamericana i contemporània. Creada per Juan Rulfo (1917-1986), va ser la primera i única novel·la d’aquest autor, que va escriure també un recull de contes: El llano en llamas.
La història recorre entre fragments i salts, la vida de Pedro Páramo i la del seu poble, Comala. Poble que segueix la mateixa trajectòria del protagonista i queda desfeta per la seua ira i ambició. La novel·la ens endinsa també en un moment de la història de Mèxic, la Revolució, on alguns dels personatges secundaris que apareixen hi participen.
Pedro Páramo és una novel·la que volia llegir des de fa molt temps. Recomanada per persones molt volgudes, em parlaven d’ella com una història realment increïble, absorbent, colpidora. I he de dir que no m’ha decebut gens, al contrari. M’ha emocionat llegir cadascuna de les seues frases, dels seus capítols. He gaudit moltíssim durant la seua lectura dins l’univers estremidor de Comala i els seus personatges. Juan Rulfo va escriure una gran novel·la, enquadrada com a obra representativa del realisme màgic. Comala és un lloc inhòspit, deteriorat, trist. Sembla el purgatori pel qual passegen els personatges de l’obra, ànimes que tenen alguna pena que pagar: incest, adulteri, bogeria, suïcidi.

EL 7è llibre, CLUB DE LECTURA I CINEMA

“EL AMANTE” relat de Marguerite Duras, i pel·lícula de

Jean-Jacques Annaud

DIVENDRES 23 de FEBRER  18-20 hores

Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA
  
El vuit d’abril de 1949 apareixen, en un vagó de mercaderies a Viorne (França), tot de despulles humanes. N’apareixeran més, del mateix cos, en d’altres indrets. Tret, però, del cap de la dissortada víctima.
La Duras s’inspirarà en aquest cas, el d’una Claire Lannes que mata el seu marit a cops de destral, tot fent que la mateixa dona posi punt i final a la vida de la Marie-Thérèse Bousquet, la seva cosina, sorda i muda de naixença,
A partir de tres personatges, l’escriptora nascuda a Indoxina elabora un viu retrat de les passions i misèries humanes. Un text d’una extraordinària profunditat psicològica. Amb una escriptura i diàlegs d’allò més naturals. En el seu estil directe, transparent, també incisiu.
Marguerite Duras va publicarEl Amanteen 1984. Encara que ja havia escrit la major part de la seua obra (20 novel·les, 14 obres de teatre, nombrosos articles i guions de cine,…) va ser aquesta obra la qui li va donar reconeixement internacional perquè va guanyar el prestigiós premi Goncourt.
Marguerite Duras va néixer a GiaDinh, una aldea prop de  Saigon (actualment, Ho Chi Minh) el 4 d’abril de 1914; va passar la seva infància i adolescència amb la seva mare i els seus germans a la Indoxina francesa, experiència que la va marcar profundament i va inspirar moltes de les seves novel·les. Als divuit anys va marxar a París, on va estudiar dret i ciències polítiques a la Sorbona i va militar al Partit Comunista francès.
El Amante s’inspira en la seua pròpia vida i descriu la relació amorosa entre una col·legiala francesa de quinze anys i un jove xino, ric i elegant, de vint sis en la Indoxina colonial de 1929. Però la novel.la es molt més que la narració de la seua  història d’amor és també el retrat de la seua  família,  disfuncional i opressiva.
Marguerite Duras va escriure la novel.la als 70 anys després de passar per  una etapa d’alcohol i solitud; quan es va publicar  va escandalitzar al públic francés que, finalment va reconèixer la vàlua de l’obra.
El Amante està en les llistes dels vint millors llibres de la història de la literatura.
 


Jean-Jacques Annaud (1943, Juvisy-sur-Orge, França) és un director, guionista i productor francès de cinema.
Va estudiar cinematografia al IDHEC parisenc i literatura a la Sorbona. Els seus primers contactes amb el món audiovisual procedeixen del món publicitari. Va debutar com a director i guionista a mitjans dels anys 70, realitzant Noirs et blancs en couleur (1976), una sàtira bèl·lica ambientada a la Primera Guerra Mundial que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
Posteriorment, i després d'escriure el guió de la pel·lícula de Pierre Richard Je suis Timide ... mais je me Soignes (1978), Annaud va filmar El cop de cap (1979), una altra sàtira, ara del món del futbol. Però la pel·lícula que realment li oferí la popularitat internacional va ser La recerca del foc, que es desenvolupa en temps prehistòrics i està basada en la novel·la de JH Rosny. El film, que va guanyar l'Oscar al millor maquillatge i els premis César a millor pel·lícula i millor director, el va aparellar professionalment per primera vegada amb l'actor Ron Perlman, que tornaria a aparèixer amb assiduïtat en les seves pel·lícules.
L'adaptació de la famosa novel·la d'Umberto Eco, El nom de la rosa (1986), va confirmar el seu estatus com a director. Els anys 80 van acabar per Jean-Jacques Annaud amb L'ós (1988), amb la que va aconseguir un altre premi César com a millor director pel seu treball. Quatre anys després Annaud retornaria al cinema amb L'amant (1992), adaptació del popular text de Marguerite Duras, i continuà amb una pel·lícula d'aventures de quaranta minuts, rodat a IMAX 3D, Wings of Courage (1995), basada en els pilots Jean Mermoz i Antoine de Saint Exupery, l'autor de El petit príncep.


1 comentari:

Theresa williams ha dit...

Hola, sóc Theresa Williams Després d'estar en relació amb Anderson durant anys, es va trencar amb mi, vaig fer tot el possible per recuperar-lo, però tot va ser en va, ho vaig voler tant perquè tenia l'amor que tenia, Li vaig suplicar tot, vaig fer promeses però ell es va negar. Vaig explicar el meu problema al meu amic i li va suggerir que preferiria posar-me en contacte amb un martellador que podria ajudar-me a llançar un encanteri per tornar-lo, però jo sóc el tipus que mai vau creure en l'encanteri, no tenia més remei que provar-ho, jo li va enviar un missatge de correu electrònic, i em va dir que no hi havia cap problema de que tot estigués bé abans de tres dies, que el meu ex tornaria a mi abans de tres dies, va llançar l'encanteri i sorprenentment en el segon dia, va ser a les 4 pm. El meu ex em va cridar, em va sorprendre molt, vaig respondre a la trucada i tot el que va dir va ser que em va sembrar molt de tot el que va passar que volia que tornés a ell, que tant m'estima. Vaig estar tan content i vaig anar a veure que era com vam començar a convivència una vegada més. Des de llavors, he promès que qualsevol que jo sàpiga tingui un problema de relació, seria d'ajuda per a aquesta persona referint-lo a l'únic i poderós encanteri que m'ha ajudat amb el meu propi problema. correu electrònic: {drogunduspellcaster@gmail.com} pot enviar-li un correu electrònic si necessita la seva ajuda en la seva relació o en qualsevol altre cas.

1) Estimen encanteris
2) Hechisses de l'amor perdut
3) Diverteix els divorcis
4) Encanteri de matrimoni
5) Hechizo vinculant.
6) Hechizos de ruptura
7) Destorbar un passat amant
8.) Voleu promocionar-lo a la vostra oficina / hechizo de loteria
9) vol satisfer al teu amant
Poseu-vos en contacte amb aquest gran home si teniu algun problema per a una solució duradora
a través de {drogunduspellcaster@gmail.com}