Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 27 de febrer del 2016

MEDIA VACA EDITORIAL, premi Bologna Ragazzi Award en la categoria Non fiction.

Estimats amics i amigues,
Ens alegra molt comunicar-vos que la col·lecció Llibres per demà ha rebut el primer premi Bologna Ragazzi Award en la categoria Non fiction.
És la quarta vegada que Media Vaca rep un primer premi a la Fira de Bolonya. Abans ho van obtenir El senyor Korbes i altres contes de Grimm (Premi Ficció 2002), Una temporada en Calcuta (Premi No Ficció 2002) i Robinson Crusoe (Premi Ficció 2009). Encara que no és molt habitual, no és la primera vegada que es premia una col·lecció en lloc de a un títol concret.
Estem molt contents pel gran reconeixement que aquest premi suposa, i per les possibilitats de difusió futures que ofereix a uns llibres que considerem molt importants. El Bologna Ragazzi Award és un guardó molt prestigiós que, dins el camp de la literatura infantil i juvenil, seria equivalent a l'Oscar cinematogràfic.

Els Llibres per Demà són llibres de política per a nens. Els publicar originalment La Gaya Ciència a 1977-1978. L'edició de Media Vaca conserva els textos de l'Equip Planter, escrits fa quaranta anys (i que sorprenentment -i tristemente- podem considerar vigents), aportant noves il·lustracions. Els quatre títols publicats són Com pot ser la democràcia (il·lustrat per Marta Pina), Així és la dictadura (il·lustrat per Mikel Casal), Hi ha classes socials (il·lustrat per Joan Negrescolor) i Les dones i els homes (il·lustrat per Luci Gutiérrez). L'Equip Planter, que va escriure els textos i a qui es deu la idea de la col·lecció, està format pels autors Adriana D'Atri, Miguel García Sánchez i Curra Orozco.Media Vaca es dedica des de 1998 a inventar llibres molt il·lustrats dirigits a lectors de totes les edats.El catàleg de l'editorial es compon en l'actualitatde seixanta-dos títols repartits en sis col·leccions i respon, més que a criteris comercials i de novetat, al gust personal i capritxós dels editors. Gran part del que publiquem té a veure, potser, amb l'humor, la poesia i el misteri que animen les variades manifestacions de la cultura popular. Ens sentim així mateix deutors del treball d'aquells artistes gràfics que en tots els temps han buscat la comunicació amb el públic més ampli i desconegut (tot i que la major part de les vegades aquest públic ampli i desconegut ni s'ha interessat per conèixer els seus noms ni ha sabut que aquestes obres li estaven dedicades).La cura i l'esforç que requereix cada nou projecte de Media Vaca només permet la publicació de tres títols per any, que, en dies assenyalats, i si les circumstàncies són propícies, poden ser consultats en biblioteques públiques o adquirits a través de les millors llibreries .

Parlant de llegir i animar a llegir volem presentar-vos un text de l'Editorial Media Vaca que ens encanta:"La vaca és l'animal més extraordinari que existeix. Ens les mengem amb patates, fa bonic al camp i és font d'inspiració per a artistes i poetes. Un dels estómacs de la vaca es diu LLIBRE, i no ens ha d'estranyar, perquè el llibre és el segon animal més extraordinari que existeix. el taquem de salsa, fa bonic en les prestatgeries i a través d'ell ens arriben regularment les ocurrències d'artistes i poetes. la vaca és un remugant: s'empassa l'aliment per a més tard tornar-lo a la boca i mastegar-lo amb tranquil·litat. Exactament d'aquesta forma es haurien de llegir els llibres: tornant a ells en diferents ocasions i mastegant a fons per assegurar-nos una digestió plaent. els nens aprenen amb els llibres, però també amb les pedres, les mosques, les formigues i les aranyes. Aprenen amb tot. Aprenen jugant. i no es cansen d'aprendre. Per això és absurd que hi hagi llibres avorrits i que es perdi el temps amb ells en lloc de dedicar-lo a observar els escarabats piloters. Alguns dels més avorrits estan fets per gent amb mentalitat de sastre que creu que els llibres per a nens han de ser com els vestits dels nens: diverses talles més petits. La mirada innocent del nen no té res a veure amb els pantalonets. Si no s'entén tot, què importa ?. Pocs adults poden explicar per què volen els avions i en canvi no tenen por de viatjar en ells. A excepepció dels que es fan per idiotitzar, cada llibre conté el fragment d'un plànol del tresor. Només quan reunim tots els trossos serem capaços de desxifrar aquest secret que sembla tan ben guardat. A vegades un es pren el seu temps. No és estrany començar a llegir als 7 anys i veure que als 77 seguim amb el mateix llibre entre les mans ".