Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 31 de gener del 2016

Al febrer tot lo món té que fer, ACTIVITATS BIBLIOTECA D'ALTAFULLA

Cada letra, cada palabra que leo, me lleva al corazón del libro (ilustración de Roger Olmos)

CLUB LECTURA NOVEL·LA NEGRA
LAS PEQUEÑAS MENTIRAS”, LAURA BALAGUÉ
DIA 2 DE FEBRER 19,30h.
Lloc: Escola d'Adults. L'Era de l'Esteve

Laura Balagué (Barcelona, 1958) va estudiar Infermeria i des de 1982 resideix a Sant Sebastià on treballa en un centre de salut
Ha publicat diversos relats (Sala d'espera, Viatge a Suïssa, Falses apareiencias) i l'any 2000 va obtenir el segon premi en el XI certamen de contes Atenea. Està casada i té dos hijos.La barcelonina Laura Balagué ha guanyat amb la novel·la "Les petites mentides" la primera edició del Premi "La Trama" de novel·la negra


Les petites mentides s'inicia amb el descobriment del cadàver de Cristina Sasiain, una dona de l'alta societat de Sant Sebastià, a l'interior de la seva luxosa pelleteria. La inspectora de l'Ertzaintza Carmen Arregui rep l'encàrrec d'aclarir la mort, per la qual cosa haurà de submergir-se en el complex entramat de relacions de la víctima mentre recorre un Sant Sebastià plujós i hivernal a la recerca de pistes.
Entre indagacions, interrogatoris i girs inesperats, Carmen seguirà lliurant la seva lluita quotidiana i descobrirà en els secrets de la investigació un reflex dels seus propis conflictes i preocupacions.
Una trama vibrant que reflecteix, amb sensibilitat i ironia, les múltiples capes i les petites mentides que envolten les nostres vides. Un gran debut literari que ens descobreix a una brillant autora de novel·la negra.
 
CONTACONTES BIBLIOTECA
CARNESTOLTES” I TALLER
3 FEBRER HORA 17,30
A CÀRREC DE MARIA GARCÍA, MIREIA I EMMA
LLOC: BIBLIOTECA


GRUP CONVERSA I OPINIÓ
DIMECRES 10 FEBRER
HORA 19h. LLOC BIBLIOTECA
CANVI CLIMÀTIC O MANIPULACIÓ CLIMÀTICA”
A càrrec de RUBEN DE MONTALVO

 
Per canvi climàtic s'entén un canvi de clima atribuït directament o indirecta a l'activitat humana, que altera la composició de l'atmosfera mundial i que se suma a la variabilitat natural del clima observada durant períodes de temps comparables
El tòpic de moda a l’agenda mundial és el canvi climàtic “provocat per l’home”. La fi d’aquesta atapeïda agenda, en què s’inverteixen milers de milions de fons públics, és ocultar la humanitat un dels fets més execrables de la seva història: la manipulació del clima com a arma de guerra i econòmica.
L’enginyeria climàtica per a fins bèl·lics té una història documentada i aplicada de més de 60 anys i va ser prohibida el 1977 per les Nacions Unides. Però com s’explicita en un extens informe de la Comissió d’Afers Exteriors, Seguretat i Defensa, (A40005 / 99 de 14 de Gener de 1999), del Parlament Europeu, tot i els convenis existents la investigació militar segueix basant-se en la manipulació mediambiental com a arma de guerra, el que suposa una gran amenaça per al medi ambient, l’agricultura, l’apicultura, la viticultura, etc., i un impacte incalculable per a la vida humana.
Els programes de manipulació climàtica s’estan duent a terme sense el coneixement ni el consentiment dels ciutadans, fora de tot marc legal, i menyspreant el més elemental principi de precaució. No obstant això, alguna cosa ens alerta de tan greus fets duts a terme a la vista de tots, que els governs neguen.

Per què no s'està informant a la població sobre la manipulació climàtica, tècnicament anomenada Geoenginyeria? Per què no es parla d'aquests
temes en els mitjans de comunicació? Per què cap partit polític ho esmenta ni l'inclou en el seu programa electoral? Està el suposat "escalfament global" provocat pel CO2 o és que el clima "s'ha tornat boig" a conseqüència de les armes climàtiques? No hauríem de votar a cap partit que no inclogui en el seu programa investigar la geoenginyeria i s'oposi rotundament als programes de manipulació climàtica que estan amenaçant la supervivència del planeta i sobre els quals planeja un aparent "pacte de silenci" malgrat les òbvies i constants evidències que solquen els nostres cels.

XERRADA/TALLER
12 FEBRER DIVENDRES 18 H.
CUARZO ROSA “EL CUARZO DEL AMOR”
A Càrrec de JOSEP BATLLE, GEMOTERAPEUTA
LLOC BIBLIOTECA
La gemmoteràpia és una teràpia alternativa, de la qual pots treure profit per harmonitzar el teu interior. Cada pedra brinda beneficis especials, per això en aquesta oportunitat et diré per què serveix el quars rosa i quines són les seves propietats.
A través de l'gemoteràpia pots equilibrar tant el cos com l'esperit,
El quars rosa és la gemma de l'amor i la pau infinita, brinda benestar emocional, obrint el cor a l'amor i l'afecte, considerant-se d'ús obligatori per aconseguir l'autorealització.
Aquest quars cura especialment els mals relacionats amb el cor tant en un sentit físic com psíquic i emocional. És un poderós amulet per l'amor i un gran promotor del matrimoni, la parella o la unió i la fertilitat. Actua d'una manera poderosa sobre el cos, l'amor i els sentiments. Posseeix una gran acció sedant.
La seva acció sobre el cos i l\’esperit:
Aquesta pedra del cor reforça la capacitat d\’identificació, el costat romàntic i el poder del cor. Ens torna sensible a les coses delicades de la vida i té una acció protectora en les penes sentimentals i les ferides emocionals. El seu color suau i harmoniós reforça el sentit de l\’estètica. És una pedra que té una oscil•lació dolça i suau i que és del tot apropiada per als nadons. També afavoreix la circulació en els teixits i la fertilitat, reforçant alhora el cor. Estimula els genitals i té un efecte positiu sobre els problemes sexuals.

El quars rosa és la pedra de l'amor i de pau infinita. És la pedra més important per al cor i el quart chakra (chakra del cor). Infon l'energia del veritable amor per si mateix i pels altres. El quars rosa extreu suaument l'energia negativa i la reemplaça per vibracions amoroses.
 
18 FEBRER CAPSA DELS CONTES
Diverteix-te amb les teves mans
amb:“JIN SHIN JYUTSU”
Taller per a infants 6-12-anys
HORA 17,30
LLOC: CENTRE D’ENTITATS

 

Jin Shin Jyutsu Fisio-Filosofia és un "Art Antic" d'harmonització de l'Energia de Vida en el cos. És un Viatge d'Autoconeixement. Una presa de Consciència de Qui Sóc.
Deixar-nos portar per l'Fluir de la Vida, sentint l'Harmonia de cada moment; sense quedar-nos estancats en la preocupació, la por, el judici, la culpabilitat, la tristesa o el tractar de ser.
Aquesta presa de consciència repercutirà en el nostre equilibri físic, mental-emocional i espiritual.
Jin Shin Jyutsu és la nostra Saviesa Innata.
  "Antiga tècnica i art de guarir japonesa que usa els dits de les mans i la respiració per equilibrar l'energia corporal, eliminar l'estrès ,regular la tensió emocional, pal·liar el dolor i coadjuvar en el tractament de les malalties cròniques . 

QUÈ MILLORA?

  • El coneixement dels mecanismes dels bloqueigs energètics.
  • Estrès.
  • Regula tensió emocional.
  • Pal·lia el dolor.
  • En malalties cròniques. Jin Shin Jyutsu
  • És un art mil·lenari japonès, retrobat per Jiro Muray que sana per mitjà de la punta dels dits i de la respiració equilibrant l'energia corporal en els seus diferents nivells: físic, mental i espiritual.
  • La nostra consciència es desperta al simple fet que tot el necessari per estar en harmonia i equilibri en l'univers, està dins nostre.
  • La seva base se situa en el profund coneixement del mapa energètic del cos.
DITS QUE CUREN
El Jin Shin Jyutsu es una terapia que pone en orden el sistema de energía, normaliza el flujo de la energía y crea un camino para el despertar del conocimiento de la armonía completa dentro de uno mismo y del universo.
Para el Jin Shin Jyutsu cada dedo de la mano es capaz de desarrollar una infinidad de funciones, puede calmar y armonizar actitudes como la preocupación, el miedo, la ira, la tristeza y la falsa apariencia, que están en el origen de muchas enfermedades. Así, se pueden aliviar algunas actitudes envolviendo el dedo correspondiente de una  mano con la mano contraria. Basta con cinco minutos de práctica por cada dedo.
La mano izquierda por el día (construye) y la derecha por la noche (limpia).
Recuerda antes de pasar al siguiente dedo, sentir el que estás trabajando, cuándo las palpitaciones se hacen cada vez más rítmicas.
Algunas veces tendrás la sensación que fuera a estallar, otras no hay latidos… hasta que se armonizan.
PULGAR: Se relaciona con la actitud de preocupación. Sus órganos son el estómago y el bazo.
ÍNDICE: Se relaciona con el miedo. Sus órganos son el oído, el riñón, la vejiga y los músculos.
Corazón: Se relaciona con la ira. Sus órganos son el hígado y la vesícula.
ANULAR: Se relaciona con la tristeza. Sus órganos son el pulmón y el intestino grueso
MEÑIQUE: Se relaciona con la actitud de pretensión. Sus órganos son el corazón y el intestino delgado. También se relaciona con los huesos.
 

CLUB LECTURA NARRATIVA
LA MONTAÑA MÁGICA”  THOMAS MANN
DIA 25 FEBRER HORA: 19 h.
LLOC: BIBLIOTECA

"La muntanya màgica"(1924), de l'escriptor alemany Thomas Mann, és una de les obres mestres de la literatura europea. La història de la novel·la té lloc a un sanatori de Davos, als Alps suïssos, durant els primers anys del segle XX.
A La muntanya màgica, publicada el 1924, indiscutiblement una de les obres més importants del segle XX. Thomas Mann fa una anàlisi profunda del seu temps a partir de diversos personatges que coincideixen en un sanatori de tuberculosos.
El jove enginyer Hans Castorp fa una visita de tres setmanes a un cosí que és en un sanatori alpí per a tuberculosos, però l'estada s'allargarà d'una manera imprevisible. En l'ambient decadent del sanatori, que Mann descriu amb una delectança gairebé morbosa, Castorp viu un procés de formació i transformació sentimental i intel·lectual que dóna lloc a una impressionant summa del saber modern, una mena de novel·la d'aventures ideològiques.
En Hans Castorp, el seu principal protagonista, es dirigeix al sanatori a visitar el seu cosí, en Joachim Ziemssen, que es troba en tractament. I el que hauria d'haver estat una visita de tres setmanes es converteix en una estada de set anys. Durant aquesta estada, en Hans Castorp es relaciona amb diversos personatges, residents del sanatori o habitants del poble proper, cosa que serveix a l'autor reflexionar sobre diversos temes: amor, art, malaltia, mort, cultura, política, pas del temps, religió, humanitat... i, fins i tot, de la sardana!