Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dijous, 3 de desembre del 2015

Nadal, un llibre el millor regal

LA BIBLIOTECA D'ALTAFULLA OFEREIX AQUEST MES DE DESEMBRE LES SEGÜENTS ACTIVITATS  

CLUB LECTURA NOVEL·LA NEGRA

DIMARTS  1 DESEMBRE

HORA 19,30 h.

LLOC: ESCOLA D’ADULTS

LECTURA:  “ALTA TENSIÓN” de HARLAN COBEN
 Alta tensión (el títol original és Live Wire), la desena novel·la protagonitzada per Myron Bolitar, guanyadora del IV Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, acaba de publicar-se, amb un llançament simultani a tot el món.
El seu autor, Harlan Coben, un dels grans escriptors internacionals d’aquest gènere, va néixer a Newark (New Jersey, Estats Units) el 4 de gener de 1962. D’origen jueu, es va titular en ciències polítiques al Amherst College.
Després de llicenciar-se va treballar per una agència de viatges, publicant el seu primer llibre en 1990. Més tard va iniciar la sèrie de thrillers protagonitzats per Myron Bolitar que el farien famós. Després va començar a escriure altres llibres amb protagonistes diferents, tot i que les novel·les mantenien les mateixes característiques d’intriga i context.
En Alta tensión, Bolitar haurà d’esbrinar on s’ha ficat Lex, una estrella del rock que s’ha casat amb una de les seves millors clientes, Suzzie T, tennista professional i molt, molt embarassada, per decepció de Myron Bolitar que sempre havia somniat amb una voluptuosa femme fatale entrant a la seva oficina per demanar-li ajuda.
L’antiga estrella del tennis Suzzie i el seu marit estrella del rock, Lex, són clients, i al llarg dels anys Myron ha negociat part dels seus contractes. Però ara Lex ha desaparegut i Suzzie trenca a plorar, tement que els rumors en línia que qüestionen la paternitat del nadó hagin fet fugir l’home que ella jura, és el seu pare.
En la seva recerca, Bolitar tindrà una curiosa trobada: la seva pròpia cunyada, que juntament amb el seu germà, feia anys que no veia.
Alta tensión promet revitalitzar el personatge de Bolitar amb noves claus sobre el seu passat i alhora oferir-nos una intriga capaç de pegar-nos a les seves pàgines mentre llegim. Amb el palmarès de Coben i Bolitar, estem segurs que ho aconseguirà.
Harlan Coben creu que les novel·les sempre sorgeixen arran de fets quotidians, i ha explicat que la trama d’Alta tensión se li va ocórrer un dia després de veure que uns amics havien publicat en el seu Facebook una foto de l’ecografia del seu futur nadó. “Em va semblar estrany i fascinant. Em vaig preguntar: què passaria si algú escrivís sota l’ecografia que el nen no és seu? Quin grau de sinceritat pots tenir amb la teva dona?”.
http://www.vilanova.cat/blog/joanoliva/?p=2287

GRUP DE CONVERSA  I OPINIÓ

DIMECRES 9 DE DESEMBRE

HORA 19 h.

LLOC BIBLIOTECA D’ALTAFULLA

TEMA: COM EDUQUEM EL NOSTRE COS?
Sempre s’ha dit que el nostre cos és el reflex exterior de la nostra vida interior. El ser humà ha d’aspirar a conservar la seva vertadera naturalesa i estat natural que consisteix en l’equilibri entre les tres esferes que el formen: 1) Cos o soma. 2) Psique. 3) Energia.
El cos humà és el nostre mitjà de relació amb el món exterior. Ens permet viure i es regula segons les activitats que ha de fer. Des del moment en què naixem, eduquem el nostre cos per perfeccionar-lo i modelar-lo. D’aquesta manera, podem aprofitar al màxim les possibilitats de moviment que ens ofereix.
Però aquesta màquina tan precisa no és inalterable; l’hem de vigilar i protegir si la volem fer servir durant molts anys mantenint una forma física òptima. És molt diferent viure fins als vuitanta anys amb bona salut, que arribar als vuitanta havent patit diferents malalties i molèsties durant molts anys.
Hem de moure el cos per aprofitar totes les possibilitats que ens ofereix i tenir cura de la nostra salut. La millor manera de fer-ho és mitjançant la pràctica regular d’activitat física.
· Eduquem en aspects de salut i qualitat de vida, potenciant la conciència del cos i la seva cura (alimentació, esport…) ?

CAPSA DELS CONTES
DIJOUS 10 DESEMBRE
HORA 17,30 h.
LLOC: CENTRE D’ENTITATS
TEMA : NO ENS AVORRIM, ON ANEM AMB NENS? A Càrrec de Gemma Maymó
 CONTE A càrrec de Pepi Miró. Famílies amb nens menors de 5 anys.
Taller a càrrec de María Garcia

Idees per gaudir del temps lliure amb els nens
Ara que arriba el Nadal, de vegades ens preguntem què podem fer o a on podem anar per passar-nos-ho bé. Sobretot quan anem amb nens, volem buscar activitats que ells també puguin gaudir, que aprenguin coses, que es diverteixin i comparteixin tot aquest temps amb nosaltres.
http://noensavorrim.blogspot.com.es/2015_11_01_archive.html

PRESENTACIÓ LLIBRE “AVIONS DE PAPER “ 
A càrrec de l’autor ALEIX CORT

DIVENDRES 11 DE DESEMBRE

HORA 19 H.

LLOC: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA
 Avions de paper és el primer cas de Sergi Swing Vila i Paloma Hernández, una parella de ball que, després d’haver plegat de l’agència de publicitat en la qual treballaven, es troben dirigint una agència de detectius en ruïna. La nova situació, agreujada per l’edat i la crisi social, provoca ansietat, inseguretat i els fa replantejar la vida. Uns nens i uns avions de paper estiraran els detectius fins a una xarxa pederasta amb connexions polítiques per resoldre el cas de la desaparició de diversos nens i una falsa acusació. A ritme de swing.
ALEIX CORT ha escrit narrativa per a adults: El lladre d’ombres, El nen que volia tenir les mans transparents, El lleó i el far, Camaleotròpiques, Déus menors, Aubam-ba-buluba balam-bam-bú; narrativa infantil: El secret de la nina d’ivori, Tonet i la bruixa que no sabia riure, Els caçanúvols, El llenyataire boig, La fada poca-traça; poesia: És de nit que comença el dia, Arrel de boig, Vora la ciutat dels àngels; assaig i terminologia: Història de Reus a través del ball, Art fugitiu, Discursos sobre arte digital, Les TIC i la didàctica de l’art, Diccionari del ball. Guanyador de diversos premis literaris, ha col·laborat amb espectacles de dansa i de teatre i és responsable del Videolit.
http://www.cossetania.com/avions-de-paper-1711

CELEBREM EL NADAL  A LA BIBLIOTECA
CONTACONTES, NADALES I CAGA EL TIÓ
A càrrec de Pepi Miró i nens/es del Centre Obert “Les Bruixes”
DIVENDRES 18 DESEMBRE
HORA 17,30H.
LLOC : CENTRE OBERT “LES BRUIXES” (Escoles Teresa Manero)
CLUB LECTURA NARRATIVA
DIJOUS 17 DE DESEMBRE
HORA 19 H.
LLOC BIBLIOTECA D’ALTAFULLA
LECTURA: L'ELEGÀNCIA DE L'ERIÇÓ, MURIEL BARBERY

Sinopsis: Madame Michèle, de nom Renée, vídua de cinquanta-quatre anys, és la portera d’un bloc de pisos al número 7 de la rue de Grenelle de París. Autodidacta, el seu jardí secret és l’art, la lectura, la música..., una àmplia cultura que oculta als seus veïns, ja que, ¿on s’és vist que de la boca d’una portera surtin frases tan erudites? Paloma, dotze anys, filla del ministre que habita al cinquè pis del mateix immoble, també dissimula a la família i als amics la seva intel•ligència brillant de nena superdotada, i ha decidit posar fi a la seva vida, ja que ¿quin sentit té dur una existència buida com la dels adults? Tant la Renée com la Paloma se’n surten prou bé amb el seu paper d’ocultadores ingènues. Fins que un bon dia, el senyor Kakuro Ozu s’instal•la a l’apartament del quart pis i, de sobte, la vida de tots els seus habitants canvia. Animal crepuscular i nocturn, l’eriçó és discret per natura i, com la Renée, és punxegut a l’exterior i refinat a l’interior. Comèdia polifònica, sovint impertinent, L’elegància de l’eriçó ha merescut el Premi dels llibreters francesos 2007. “L’elegància de l’eriçó és una comèdia a dues veus, un llibre seductor i ple d’humor, que explica com sobreviure en un món estereotipat gràcies a l’amistat, la sensibilitat i l’anticonformisme. Tota una declaració d’amor a la vida.”
Muriel Barbery (Casablanca, 1969) és professora de filosofia i actualment viu al Japó. Amb L'elegància de l'eriçó (Edicions 62, 2007) va fer una entrada esclatant en el món de la literatura internacional gràcies essencialment al boca-orella dels lectors. Ha estat guardonada amb el Premi dels Llibreters Francesos, ha obtingut el reconeixement de la crítica i del públic i ja està prevista la seva pròxima adaptació al cinema.Una llaminadura (2000), la seva primera novel·la, ha estat traduïda amb gran èxit a setze llengües i premiada amb el Millor Llibre del Món de Literatura Gastronòmica pel Salon Internacional du Livre Gourmand.