Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 5 de juny del 2015

"Set mil milions de somnis. Un sol planeta. Consumeix amb moderació". 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Divendres 5 de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient, una eina de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) per impulsar a l'acció i sensibilització envers la natura del món on vivim

El Dia Mundial del Medi Ambient és una plataforma mundial que se celebra a més de 100 països. L'eslògan del d'enguany és "Set mil milions de somnis. Un sol planeta. Consumeix amb moderació". L' ONU destaca que molts dels ecosistemes de la Terra estan arribant al seu punt límit d'esgotament. Per al 2050, si continuen les actuals pautes de consum, i amb una població mundial que pot arribar als 9.600 milions, necessitaríem tres planetes per mantenir les nostres formes de vida i consum actuals. 
Enguany, el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) se celebra sota el lema "Set mil milions de somnis. Un sol planeta. Consumeix amb moderació". El benestar de la humanitat, el medi ambient i el funcionament de l'economia depenen en última instància de la gestió responsable dels recursos naturals del planeta.
 
El DMMA és el principal vehicle de les Nacions Unides per impulsar l'acció i la sensibilització pel medi ambient. Al llarg dels anys, el DMMA ha anar creixent fins a esdevenir una plataforma mundial que se celebra a més de 100 països. També serveix com a "dia de les persones" perquè aquestes facin alguna cosa útil pel medi ambient, unint les accions individuals en una gran força col·lectiva que generi un impacte exponencial positiu per al planeta.

Guies de bones pràctiques sobre medi ambient

INFORMA'T


 

Naciones Unidas Medio Ambiente de todas las latitudes y organismos (Discurso Río-G20)