Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 7 de juny del 2015

ACTIVITATS JUNY, 2015 llegir als arbres



Aquest mes de JUNY la Biblioteca d'Altafulla, ofereix un ventall d'activitats per foment de la cultura, adreçades a tots els públics.
Us animem a participar!

DILLUNS 1 DE JUNY
CLUB DE NOVEL·LA NEGRA
EL LEOPARDO DE MEDIANOCHE,
dia 1 de juny 19 hores
lloc: Biblioteca

Este libro trepidante, mucho más que una novela policíaca e inédita hasta ahora en español, es uno de los más contundentes reflejos de la Sudáfrica del apartheid a cargo de uno de últimos maestros del género.
¿Quién no ha jugado en su infancia a policías y ladrones? Pero en el caso del niño afrikáner Boetie Swanepoel, el juego ha ido demasiado lejos. Cuando su cadáver aparece mutilado en una plantación a las afueras de Trekkersburg, todo hace pensar en la obra de un pervertido sexual: hasta que la aparición de una oruga extrañamente biseccionada desmonta la teoría y apunta a que se trata de un crimen premeditado. Pero, ¿quién podría estar interesado en acabar con la vida de un niño de doce años? O más bien ¿quién no lo estaría si el empeño de ese niño es descubrir una verdad que a nadie le interesa en absoluto que se conozca? El teniente blanco Kramer y su fiel sargento de color Zondi lucharán por resolver el misterio.
El leopardo de la medianoche del sudafricano James McClure es una auténtica novela de culto para los amantes de la novela negra.
«Curioso el modo en que uno podía afirmar ciertas cosas, cuando otras eran impenetrables. Pero las estadísticas respaldaban a Zondi en este caso; era prácticamente imposible que un niño blanco fuese violado y asesinado por un negro. De hecho, Kramer dudaba de que hubiese ocurrido nunca. Por cierto, curioso, también.»
James McClure nació en la ciudad sudafricana de Pietermaritzburg en 1939, y murió en Oxford el 17 de junio de 2006. Tras iniciar su carrera profesional como fotógrafo, compartiendo estudio con Tom Sharpe, se dedica al periodismo de sucesos. En 1965 se exilia voluntariamente a Inglaterra. En 1971 obtiene el premio Gold Dagger de la «Asociación Británica de Escritores de Novela Negra» por El cerdo de vapor. La serie de novelas que publicará en años posteriores, entre las que destacan The Caterpillar Cop (1972 – El leopardo de la medianoche), The Gooseberry Fool (1974), Snake (1975), y The Blood of an Englishman (1980), en las que da forma a la pareja policial Kramer y Zondi, le confirmarán como un maestro del género. Su consagración llega en 1984 con El huevo ingenioso, que Funambulista publicará próximamente. En 1991 cierra la serie de Kramer y Zondi con The Song Dog. Buy Generic in brand new store. 

DIMECRES 3 DE JUNY
CLUB D'ASSAIG
dia 3 de juny 19 hores
lloc: Biblioteca

L'atenció o concentració és la selecció de determinats estímuls de l'exterior en el moment de la percepció, destinant més recursos cognitius a la seva elaboració. Inclou una sèrie de fenòmens que es donen de forma simultània al cervell. Si l'atenció augmenta de forma intensiva la concentració sobre l'estímul s'anomena alerta i sorgeix de forma instintiva davant possibles perills.
L'atenció dóna un significat a allò percebut i ordena la informació provinent dels sentits de forma jeràrquica de manera que la ment la pugui elaborar. Es relaciona amb la memòria, ja que aquesta aporta el context per fer significatiu allò percebut i alhora cal atenció per poder retenir una dada. Per aquest motiu el seu estudi és clau per a la pedagogia i la psicologia.
 BIBLIOGRAFIA
FOCUS, Daniel Goleman Kairos

En aquest esperat llibre, el psicòleg i periodista Daniel Goleman, autor del best-seller mundial "Intel ligència emocional", ens ofereix una visió totalment nova del talent més escàs i subestimat de la nostra societat, una capacitat que resulta ser el secret per assolir l'excel lència: l'atenció.


 MINDFULNESS, ANDY PUDDICOMBE, EDAF
MINDFULNESS, Este vocablo inglés, de difícil traducción al español expresa la capacidad de concentrarse en el presente, obviando, aunque observando, los pensamientos que circulan a su libre albedrío por la mente, y cuyo ‘ir y venir’ es imposible detener. En definitiva el término mindfulness hace referencia a la Atención Plena.
 "L'atenció plena" es situa en el cor de la meditació budista, però la seva essència és universal i té un profund benefici pràctic. Sovint, la nostra ment no és conscient de les múltiples possibilitats del moment present i de la seva bellesa única, ja que tenim tendència a l'automatisme que ens allunya del contacte amb l'únic temps que tenim per viure, créixer, sentir, estimar, aprendre i donar-li forma a les coses.
AVUI JUGAREM A RELAXAR-NOS, GLORIA MARTÍ, CARME MARRUGAT Angle 2014

DIMARTS 9 DE JUNY
PRESENTACIÓ LLIBRE
FÈLIX CARRASQUER LAUNED,
UN LLIBERTARI ENTRE LA LLUM I LA FOSCOR.
A càrrec de Giani Sarno
dia 9 de juny 19,30 h.
Lloc: Biblioteca
 Félix Carrasquer Launed, pedagog i sindicalista llibertari. Militant de la CNT durant els anys de la II República i de la Guerra Civil. Com molts altres militants de l’època, va patir les presons de la dictadura franquista. Fèlix Carrasquer va ser un de tants militants anarquistes anònims que van lluitar per les seves idees de llibertat i justícia i van patir la repressió i l’exili. Avui dia són víctimes de l’oblit i de la memòria selectiva de la historiografia oficial.

CONTES LLEGITS 
Per infants de 3-6 anys 
DIJOUS 11 i DIVENDRES 12 de JUNY
La capsa dels Contes
HORA 17,15 hores
LLOC: PARC DE LA CAPUTXETA


DIMECRES 17 DE JUNY
XERRADA
QUÈ T'AGRADARIA SABER SOBRE LA CURA DE LA TEVA BOCA I NO ET VAS ATREVIR A PREGUNTAR?”


Dia 17 de JUNY 19 h.
Lloc: Biblioteca
Salut bucodental
Una boca saludable permet consumir els aliments que el cos necessita per nodrir-se bé. A més, fa sentir-se bé en somriure, parlar o riure. Se suposa que les dents són per a tota la vida; per això és tan important cuidar les dents i les genives al llarg de la vida. Una higiene esmerada les mantindrà sanes i fortes durant molts anys.
 Cal recordar que per mantenir una bona salut bucodental és fonamental:

  • Mantenir una bona higiene dental, consistent a rentar-se les dents amb pasta fluorada després de cada àpat i amb la utilització de fil de seda per netejar els espais interdentals.
  • Reduir el consum d’aliments i begudes rics en sucres, sobretot entre hores.
  • No fumar.
  • Visitar al dentista per realitzar revisions periòdiques, com a mínim, un cop l’any.
  •  

    El Consell Comarcal del Tarragonès conjuntament amb la Fundació Mútua Catalana  patrocinen: 

    DIJOUS 18 DE JUNY
    CONTACONTES
    MI, FA, LA HISTÒRIES PER CANTAR
    A càrrec de RAT CEBRIÀN
    Dia 18 de JUNY 18 h.
    lloc: Biblioteca
    DIJOUS 18 DE JUNY
    Club Lectura adults
    dia 18 de JUNY 19 hores
    lloc: Biblioteca

    Cent anys de solitud (títol original en castellà Cien años de soledad) és una destacada novel·la de l'escriptor colombià Gabriel García Márquez. És considerada una obra mestra de la literatura llatinoamericana i universal.
    La primera edició de la novel·la fou publicada a Buenos Aires l'any 1967 per l'Editorial Sudamericana amb una tirada inicial de 8.000 exemplars. És una de les obres més traduïdes i llegides en castellà: fins al 2006, se n'han venut més de 30 milions d'exemplars i ha estat traduïda a 35 idiomes. Avel·lí Artís-Gener ("Tísner") en va fer la traducció al català.
    El llibre relata la història del poble fictici de Macondo a través de diverses generacions de la família Buendía. L'autor combina elements romàntics, històrics i fantàstics, i juga hàbilment amb el pas del temps utilitzant diferents tècniques narratives.
  •  
    RESUM " CIEN AÑOS DE SOLEDAD"