Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 18 d’abril del 2015

TASTET DE SANT JORDI

ELS RECOMANATS
Arriba Sant Jordi i toca triar un bon llibre per obsequiar a algú especial o a un mateix. Per ajudar-te amb la teva tria hem seleccionat aquests 5 llibres amb els que encertaràs segur.
Històries d’amor, de superació, intrigues de poder, moments essencials de la vida, passions i ambicions mouen les històries d’aquesta selecció de novel·les que de ben segur es trobaran al cap de munt dels més venuts de Sant Jordi.
ALGÚ COM TU
Una novel·la sobre la força perdurable de l’amor. El Jean-Pierre, galerista de la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina, de vida tranquil·la i familiar, arriba a París per al casament d’una cosina. Premi Ramon Llull 2015.
«Van resseguir la rue de Seine gairebé sense veure el carrer, pendents com estaven l’un de l’altre. El JeanPierre, cicerone amb ganes d’agradar, explicava curiositats del barri que ella escoltava en silenci. Allà on la vorera es feia més estreta, va semblar-li que, sense voler, es fregaven les mans. Pell amb pell. I va tenir una esgarrifança. Van trencar per la rue de Buci, atapeïda de turistes asseguts a les terrasses amb ombra, i de seguida van ser al boulevard Saint-Germain».
EL MÓN BLAU
El caos es allò que et fa diferent. Allò que la gent no entén de tu i que desitja que canviïs. Però el caos és part d’un mateix, per això, quan algú no t’entengui digues-li: “Estima el meu caos”.
El món blau es la nova novel·la de l’Albert Espinosa; una història que enllaça amb El món groc i Polseres vermelles i amb la que es tanca una trilogia de colors que parlen de vida, de lluita i de mort.
Espinosa ens introdueix en una narració d’aventures i emocions sobre un grup de joves que s’enfronten a un gran repte: revelar-se contra un món que intenta endreçar el seu caos. A través de cinc personatges, una illa i una recerca incessant per viure, l’autor torna a introduir-nos en el seu univers particular amb una història que es desenvolupa en un món oníric i fantàstic, amb un inici contundent i un desenllaç ple d’esperança i de llum.
LA TEMPLANZA
Una novel·la que parla de victòries i derrotes, de mines de plata, intrigues de família, vinyes, bodegues i grans ciutats que es van apagar amb el temps. Una història de coratge davant les adversitats

Res feia suposar a Mauro Larrea que la fortuna que va aixecar després d’anys de tenacitat i empenta se li s’esfondraria amb un estrepitós revés. Ofegat pels deutes i la incertesa, aposta els seus últims recursos en una temerària jugada que obre davant seu l’oportunitat de ressorgir. Fins que la pertorbadora Solitud Montalvo, esposa d’un marxant de vins londinenc, entra en la seva vida embolicada en clarobscurs per arrossegar-la a un futur que mai va sospitar. De la jove república mexicana a l’esplèndida Havana colonial; de les Antilles a Jerez de la segona meitat del XIX, quan el comerç dels seus vins amb Anglaterra va convertir la ciutat andalusa en un enclavament cosmopolita i llegendari. Per tots aquests escenaris transita “La Templanza”, una novel·la que parla de glòries i derrotes, de mines de plata, intrigues de família, vinyes, cellers i ciutats superbes l’esplendor del qual es va esvair en el temps. Una història de coratge davant les adversitats i d’una destinació alterat per sempre per la força d’una passió. Només les grans històries desperten grans emocions
TAMBÉ AIXÒ PASSARÀ
Una novel·la intensa alegre i divertida que recorda a Françoise Sagan ‘També això passarà’ és una novel·la de pèrdua, amor i sexe. La Blanca, la protagonista, ha perdut la seva mare fa poc. Decideix emprendre un viatge al poble pescador de Cadaquès, on hi ha la casa d’estiu familiar, juntament amb els seus fills, els dos ex-marits, l’amant i una colla d’amigues. Amb tot, el que troba allà és l’essència de l’apassionada i complexa relació que tenia amb la seva difunta mare. Movent-se dels detalls més durs i intensos als més superficials, Milena Busquets podria ser descrita com la Françoise Sagan del segle XXI.

NÚMERO ZERO

Els perdedors, com els autodidactes, sempre tenen coneixements més vastos que els guanyadors. Si vols guanyar has de saber una sola cosa i no perdre temps amb les altres: el plaer de l´erudició està reservat als perdedors.
Amb aquestes credencials se´ns presenta en Colonna, el protagonista de Número zero, que l´abril del 1 992, als cinquanta anys, rep una estranya proposta d´un tal Simei: es convertirà en el cap de redacció de Domani, un diari que s´avança als esdeveniments a còpia de suposicions i molta imaginació, sense tenir gaire en compte el límit que separa la veritat de la mentida i de passada fent xantatge a les altes esferes del poder.

Font:  http://abacus.coop/ca/5-llibres-per-encertar-aquest-sant-jordi/

MÉS LLIBRES

RECOMANACIÓ ANY BIBLIOTEQUES 2015
Si jo fos un llibre, m’agradaria fer lliure i indomable el lector que m’escollís”. Un llibre no és tan sols un conjunt de fulls impresos, agrupats de forma ordenada. Dins un llibre s’amaga tot un món. Només cal obrir-lo. El llibre és un objecte màgic i captivador que té la capacitat de canviar les nostres vides, per fer-nos seguir un camí diferent del que havíem planejat... Pot ser un llibre avió, per ajudar-nos a volar; un llibre llum, que ens il·lumini en la foscor; un llibre túnel, d'on surten sons inesperats... Hi ha un llibre per a cada ocasió...
A partir de 7 anys.

SI JO FOS UN LLIBRE José Jorge Letria i André Letria, Editorial Joventud