Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 1 de febrer del 2014

BCNegra 14

Recomanacions Literàries
Entre el 30 de gener i el 8 de febrer, Barcelona acull la novena edició de BCNegra, una trobada multidisciplinària al voltant de la novel·la negra que, aquest any, ofereix més de 60 activitats gratuïtes entre taules rodones, converses, clubs de lectura, exposicions, intercanvis de llibres, trobades amb escriptors i un cicle de cinema negre.
La majoria dels actes es desenvolupen a La Capella, tot i que també es reparteixen en altres espais com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes, el Col·legi de Periodistes, la Facultat de Comunicació Blanquerna o diverses biblioteques de la ciutat. Unes jornades on hi participen més de 50 autors i especialistes en novel·la negra d’arreu d’Europa.
Entre els nombrosos actes, destaca especialment l’entrega del IX Premi Pepe Carvalho a l’autor sicilià AndreaCamilleri, creador de la saga de llibres del comissari Montalbano i un dels representants més genuïns de la novel·la negra mediterrània. L’acte es durà a terme el 6 de febrer a les 19 h al Saló del Cent de l’Ajuntament de Barcelona. 

Camilleri serà el protagonista de dues actvitats més en la programació d'enguany. Per una banda, se li retrà un homenatge amb la peça teatral Sis personatges en cerca de Camilleri, on l'actor Jordi Boixaderas es posarà en la pell del comissari Montalbano. Per altra banda, el mateix Camilleri participarà el dia 7 de febrer en una conversa a la sala Barts.
Pel que fa a converses i taules rodones, es tractaran temes tan diversos com: les intrigues vaticanes, la corrupció, el periodisme de successos, els mètodes detectivescos, les falsificacions en l’art, l’urbanisme i la seva relació amb el crim o, entre altres, la violència masclista. La taula dels debutants (amb autors que han escrit la seva primera novel·la negrocriminal) i la xerrada en relació a les prospectives de futur d’aquest tipus de literatura són alguns dels actes més esperats.
El programa també inclou exposicions i actuacions musicals. A la Biblioteca Pública Arús se’n podrà veure una de les mostres més destacables: Les elementalment malvades del món de Sherlock Holmes, sobre algunes de les presències femenines de les novel·les del mític detectiu creat per Arthur Conan Doyle. Pel que fa a la música, la Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo actuaran al Jamboree el 2 de febrer. Per primera vegada, s’ha programat un cicle de cinema negre i policíac amb la projecció de les pel·lícules El ojo de la tormenta i Las huellas imborrables i la minisèrie El Danés Serbio.

 
  "Ell es va commoure com fan els vells, amb la barbeta tremolant i sense llàgrimes als ulls." Andrea Camilleri