Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dilluns, 30 de setembre del 2013

ELS CLUBS DE LECTURA

CLUBS DE LECTURA BIBLIOTECA D'ALTAFULLA

Des de 2006, la Biblioteca d'Altafulla organitza mensualment uns Clubs de Lectura, adreçats tant a adults com a joves.
Aquesta activitat serveix per promoure la lectura a partir d’un llibre de narrativa en general que ha estat escollit per la mateixa biblioteca i que, un dia al mes, es comenta entre tots els inscrits.
El dia de la tertúlia s’aprofita per entregar als usuaris del club el proper llibre del mes i hi afegim una guia de lectura que resumeix la biografia i la bibliografia de l’autor/a i una breu descripció de la novel·la i temàtiques relacionades amb aquesta.

Els nostres clubs de lectura, Club de lectura narrativa, Club de lectura novel·la negra, Club de lectura assaig, són una eina dinàmica, oberta al públic en general, que té com a eix vertebrador el llibre a partir del qual és crea un ambient agradable i enriquidor, aglutinador de comentaris, opinions i diferents visions del llibre per part dels assistents.

Des d’aquesta Biblioteca us convidem a gaudir de la lectura i de la companyia de persones que atretes per la lectura fan d’aquest espai un lloc propi.

Aquesta tardor tornen els clubs de lectura a la biblioteca d'Altafulla. Ja són molts els lectors que han decidit compartir el plaer de la lectura amb altres lectors.
Què són els clubs de lectura?
Són grups de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. Cada club, es reuneix en sessions mensuals d'una durada aproximada d'una hora i mitja. Els lectors disposen de diversos materials de suport. Les sessions s'inicien el mes d'octubre i finalitzen el mes de juny.
A qui van adreçats?
Estan especialment pensats per a persones amb ganes de llegir, fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant.
 

 
Objectius
Fomentar l'hàbit de la lectura i el diàleg.
Oferir noves possibilitats per al temps lliure.
Promoure l'ús de la biblioteca i donar-la a conèixer com a equipament cultural.
Crear un punt de trobada per a persones interessades en la lectura.
Donar a conèixer entorns socials i culturals diferents del nostre.
Proposar una guia bàsica de lectures.
Afavorir un apropament crític als diferents gèneres literaris.

Com hi puc participar?
Per ser membre d'un club de lectura, cal que t'apuntis a la biblioteca durant el mes d'octubre i ens posarem en contacte amb tu per a la primera trobada.

SI ESTEU INTERESSATS EN PARTICIPAR EN ALGUN D'AQUESTS CLUBS DE LECTURA A PARTIR DE L'1 D'OCTUBRE US PODEU ADREÇAR A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL D'ALTAFULLA
C/ ESCOLES s/n

43893 ALTAFULLA

T. 977651176

HORARI: De dilluns a divendres 16-20 h.

E-Mail altafullallegeix@gmail.com

CLUBS DE LECTURA -OCTUBRE-JUNY 
Club de lectura narrativa-novel·la

Novel·la: la novel·la és una narració de prosa, d'una extensió considerable, en què es relaten les vivències d'un o més personatges. Normalment, consta de tres parts: el punt d'arrencada, que sol ser una situació conflictiva a partir del qual se sol fer el desenvolupament dels fets; i el desenllaç de la història, que pot acabar bé o malament. 
Aquest club de lectura vol ser una proposta de debat sobre la literatura clàssica i actual. Un viatge que abraci tot el món literari. Llegirem tres autors clàssics, tres autors contemporanis i tres autors catalans. que recorreran tots els paisatges i que escoltaran els personatges mitjançant els quals es construeixen ficcions.
La biblioteca facilita a tots els inscrits un exemplar del llibre que s'ha de llegir. El termini de lectura de cada llibre varia en funció del calendari. De cada lectura es farà una tertúlia amb el suport d'un coordinador, i en finalitzar es farà la recollida dels llibres llegits i la presentació de la propera lectura.
 
 Club de lectura novel·la negra

Les novel·les clàssiques i contemporànies del gènere negre són la base d'aquest club. Aquest any el Club de novel·la negra es centrarà en la novel·la negra contemporània del nostre país, revisant els autors més representatius d'aquest gènere. Aquestes lectures es complementen amb activitats diverses, com ara xerrades amb especialistes, autors i projeccions de pel·lícules basades en obres d'aquest gènere.

 Club de lectura assaig

El Club de lectura d'assaig, és un espai d'intercanvi i reflexió distesa que vol ajudar-nos a entendre millor la societat en que vivim. Us proposem una lectura mensual, sobre temes tan universals com l'amor, l'ètica, l'economia, l'art, la ciència, etc. Si t'agrada dir la teva i t'enriqueix escoltar els altres, fes un pensament i vine!