Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 22 de juny del 2012

FULL DE RUTA


Mil rutes s'aparten del fi triat, però n'hi ha una que arriba.


S'adverteix de l'ús abusiu de l'expressió full de ruta en el llenguatge polític i periodístic i es recomana que s'alterni amb altres expressions equivalents com plans, agenda, programació, planificació.
Cada vegada és més freqüent trobar aquesta expressió en informacions com: «Arriba la reunió clau per fixar el full de ruta que salvi la zona euro», «Nou full de ruta del Pentàgon al Pakistan i l'Afganistan», «L'oposició critica la manca de un full de ruta del Govern »,« El Barça seguirà el seu full de ruta per aconseguir el retorn de Cesc Fàbregas al Camp Nou ».
Tot i que per full de ruta el Diccionari de la Real Acadèmia Espanyola només recull el significat de 'document en què consten les instruccions i incidències d'un viatge o transport de persones o mercaderies', l'ús ha donat a aquesta expressió un significat nou pres de l'expressió anglesa roadmap: les fases que s'estableixen per assolir un objectiu.
‘Boomerang’, de Michael Lewis.

 LLIBRES FULL DE RUTA
 
Un dia, LluísPastor va decidir que volia escriure un full de ruta per a la seva vida. Tenia clars els objectius, però no sabia com posar-s'hi. Els llibres d'autoajuda no s'ajustaven al seu perfil, no eren pràctics i tampoc li oferien el que necessitava. Va decidir construir el seu propi pla de vida basant-se en allò que més bé sabia fer: un pla estratègic empresarial. Capità de la teva vida (Ara Llibres) vol donar les claus per passar de ser nàufrags a ser capitans.
Lluís Pastor (Barcelona, 1968) és fonamentalment professor de Comunicació i seguidor dels sofistes. Doctor en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i titulat en Direcció d'Empreses per l'Iese, ha exercit de directiu i ha fet i fa de professor a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat Ramon Llull. Actualment també dirigeix els estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha escrit, entre d'altres llibres, Retòrica Exprés (2007), Escriptura sexy (2008), Parla'm i seré feliç (2008) i Si un lleó entrés en uns grans magatzems (2010).

"Full de Ruta. Tot el que vols saber de la independència i no saps a qui preguntar-ho" de Patricia Gabancho ens dóna respostes clares i estableix el full de ruta precís, per poder arribar a destí.
S’han acabat les proclames, i ja som als arguments.
S’ha acabat la resistència i ja som a la fase constructiva.
S’ha acabat voler seduir l’enemic i ja dediquem totes les energies a trobar els amics que ens fan falta.
És un llibre que marca la plenitud d’aquest nou temps de maduresa en el procés cap a la independència.