Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 8 de juny del 2011

Jorge Semprún, escriptor, polític i cineasta ha mort als 87 anys


"Tengo que fabricar vida con tanta muerte. Y la mejor forma de conseguirlo es la escritura. En eso estoy: solo puedo vivir asumiendo esta muerte mediante la escritura, pero la escritura me prohíbe literalmente vivir"
 Jorge Semprun, “La escritura o la vida”


Jorge Semprún va néixer a Madrid l’any 1923. La seva labor literària ha merescut un amplíssim reconeixement: el Premi Fémina (1995), el Premi Planeta (1977), el Premi de la Pau dels llibreters alemanys (1994), el Premi Jerusalem (1996), el Premi Nacional Austríac de Literatura Europea (2007), el Premi Annetje Fels Kupferschmidt (2007) i la Medalla d’Or de les Belles Arts (2007) o el que li va entregar el Club Internacional de Prensa (2010). El 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi.
Tusquets Editores n’ha publicat vuit novel·les, totes de marcats tints autobiogràfics: Netchaiev ha vuelto, Federico Sánchez se despide de ustedes, El largo viaje, Aquel domingo, La escritura o la vida, Adiós, luz de veranos, Viviré con su nombre, morirá con el mío i Veinte años y un día, mereixedora del Premi Fundación Lara a la millor novel·la en llengua espanyola publicada el 2003. Així mateix, és autor de Pensar en Europa.

Si voleu llegir a Jorge Semprún La Biblioteca d'Altafulla disposa d'alguns documents, consulteu el catàleg.


Altres informacions de l'autor: