Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 23 de novembre del 2008

PER NADAL, LLIBRES


LLIBRES DE REGAL

Regalar llibres és sempre una bona opció. Els aniversaris, les celebracions o dates especials com les de Nadal i Reis són ideals per a introduir els llibres com un element més al costat dels joguets, la roba, els videojocs... Però, si volem que siga realment útil, és necessari que el llibre que obsequiem connecte amb els gustos de la persona que el rebrà. Una bona tria el convertirà en un regal magnífic. En Llegir per a créixer trobaràs consells per triar el millor llibre per als teus fills
Abans de triar el títol hem de tindre una cosa ben clara: el llibre que regalarem no és per a nosaltres, de manera que ens hem de centrar en les preferències del destinatari, encara que no coincideixin amb les nostres. Un llibre de regal per a un xiquet, per exemple, no pot ser un dels que té com a lectura recomanada a l’escola –ja que no el percebria com a regal!–, i si la nostra neboda passa moltes hores connectada a Internet podria ser més adequat regalar-li alguna novel·la ambientada en aquest món o que tracte sobre qualsevol aspecte de la xarxa.

Un llibre i alguna cosa més
Quan regalem un llibre estem obrint les portes a un món nou i ple de possibilitats, però potser convé aportar alguna cosa més per a facilitar l’accés als llibres a aquells qui són reticents a la lectura. El llibre pot «acompanyar» discretament un altre obsequi. Per exemple, si ha demanat als Reis una bicicleta, la podem acompanyar d’un llibre sobre ciclisme...

Un regal personalitzat
Hi ha pocs regals que puguin ser personalitzats d’una manera tan clara com un llibre. En moments especials, si triem un llibre adequat i el personalitzem amb una dedicatòria sincera, obtindrem un present immillorable per als fills, per a la parella o per als amics. Regalar un llibre amb poemes o històries d’amor, o una guia sobre aquella ciutat que li agrada tant i que sempre ha volgut visitar són maneres eficaces d’establir un nexe de complicitat.

Triar, amb ajuda
Si no sabem quin llibre triar entre la gran varietat de llibres infantils i juvenils publicats, sempre podem recórrer a la complicitat dels mestres, els llibreters o els bibliotecaris. Preguntem-los, perquè amb els consells que ens donen, de segur que podrem triar més bé. Després, a casa, és important organitzar un racó per als llibres infantils i juvenils, amb prestatges baixos, adaptats a l’alçada dels xiquets perquè els tinguin ben a l’abast, com un joguet més.
Però els llibres no són solament per als infants: poseu també vosaltres un llibre en la carta als Reis o, millor encara, demaneu als vostres fills que us en regalen un. Aconseguireu que passen una estona a la llibreria cercant el vostre obsequi.