Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 25 de juny del 2023

LLEGIR I DESCARREGAR LLIBRES DIGITALS GRATIS

 

Què és un llibre electrònic?

"Un llibre electrònic, o el sinònim complementari llibre digital, és un llibre editat en suport digital amb contingut de text, imatge o so que requereix mitjans informàtics per a ser reproduït. Actualment també es designa llibre electrònic a l'aparell que s'utilitza per a la seva lectura." (Termcat)

Què és més sostenible: els llibres en paper o el llibre electrònic?

Aquest estiu et proposem que llegeixis qualsevol dels títols que trobaràs disponible en aquesta petita guia de llibres digitals, i trobaràs una oferta molt àmplia de llibres gratuïts.

Als següents llocs web, són els principals per descarregar llibres gratis de manera totalment legal, es troben milions de llibres electrònics llestos per a la descàrrega o la lectura per streaming. Plataformes que faciliten la lectura a qualsevol persona i que fins i tot no necessiten (algunes) cap mena de registre per fer-ho, plataformes gratuïtes en què no hauràs de pagar res i en què estaràs 100% segur que no estàs cometent un acte il·legal. Llocs alternatius a les biblioteques públiques que caminen en paral·lel, i gairebé de la mà, per portar els llibres i la lectura a les persones.

Petita guia de llocs web on trobar llibres digitals en català


BIBLIO DIGITAL

L'eBiblioCat, ara amb un nou logo Biblio Digital, és la plataforma de préstec de continguts digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya accessible a tots els ciutadans amb carnet de biblioteca pública. Entre aquests continguts podeu trobar recursos en diversos formats (llibres, audiollibres, revistes, diaris, pel·lícules, audiovisuals, música, enciclopèdies, obres de referència, partitures ...) i idiomes (català, castellà, francès, anglès, alemany ...) 

Permet el préstec d'obres en format digital per poder llegir-les en diferents dispositius: tauletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics (eReaders) compatibles amb DRM (Digital Rights Management) d'Adobe Digital Editions.

Podeu accedir-hi a l’adreça: https://biblioteca.ebiblio.cat/ i també a les aplicacions mòbils (APPs) disponibles pels sistemes operatius de iOS i Android.

El projecte és promogut en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest servei es garanteix la descàrrega, l'accés i la consulta legal de continguts digitals, que s'ofereix a través d'una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya.

GUIA LLIBRES DIGITALS GRATIS

Proyecto Gutenberg

Esta es probablemente la página de libros electrónicos más antigua que exista, ya que fue fundada en 1971. Hoy en día cuenta con más de 60.000 obras en varios idiomas, los cuales puedes descargar libremente sin necesidad de registrarte ni nada parecido, en cualquiera de los formatos que prefieras para el dispositivo desde el que lees.

 Elejandría

Esta página web es una de las más populares en lo que se refiere a libros electrónicos gratuitos, a pesar de que su biblioteca no es la más grande de todas. Esta web cuenta con alrededor de 1.500 libros gratis que han sido editados por la plataforma y son de dominio público.

Esta página se centra sobre todo en ofrecer títulos clásicos de la literatura universal, pero también dispone de obras más modernas.

Google Libros

No podía faltar la propia biblioteca gratuita de Google, el navegado ofrece una multitud de servicios, por eso no sorprende que tenga un apartado específico para la descarga de libros electrónicos.

En él podemos encontrar casi cualquier título, y es que es considerada la biblioteca digital más grande del mundo. Amazon Kindle

Para sorpresa de muchos, uno de los portales de ecommerce más grandes del mundo, no solo vende, sino que también regala libros electrónicos, solo tienes que entrar en la plataforma y escribir "libros gratis".

Tiene una biblioteca gratuita bastante grande, sin embargo, la gran mayoría de estos libros solo se pueden descargar en formato para Kindle, el libro electrónico de Amazon, por lo que si no dispones de uno es mejor que pruebes otra página.

Biblioteca Digital Hispánica

Siguiendo con la línea de proyectos de digitalización de obras en España, la Biblioteca Digital Hispánica tiene más de 1.000 obras clásicas con su encuadernación original listas para que con un clic puedas descargarlas en PDF de manera totalmente gratuita.

Textos.info

Textos.info es una biblioteca digital abierta, legal y gratuita para textos y libros en formato electrónico. El sitio web Textos.info es una biblioteca en la palma de la mano, accesible desde cualquier lugar del planeta de forma inmediata y gratuita, con el objetivo de promover la lectura y garantizar el acceso efectivo de todos a la cultura. Posee más de 5.000 libros de más de 500 autores de todas las épocas y estilos para leer en línea o descargar en PDF, ePub o formato Kindle.

 El Libro Total

El Libro Total es una biblioteca en streaming especializada en obras clásicas en dominio público y obras contemporáneas autorizadas para la difusión sin fines de lucro. Tiene más de 50.000 títulos, entre los que destaca una gran cantidad de libros infantiles, cuentos, autores clásicos, novelas, poesía, teatro, audiolibros… Es verdad que los libros presentes en El Libro Total no se pueden descargar, pero gracias a su aplicación móvil pueden ser leídos desde dispositivos móviles (smartphone, tablet, lector de libros electrónicos…).

 Open Library

Open Library es una biblioteca con millones de libros gratis disponibles a través del préstamo digital controlado. Su catálogo proporciona enlaces para descubrir, tomar prestado y leer las colecciones de libros digitalizados de Internet Archive. La biblioteca online pública Open Library es gratuita y está abierta a todo el mundo. Esto quiere decir que cualquier persona puede descargar cualquier libro electrónico disponible en la plataforma en una variedad de formatos. Actualmente, Open Library dispone de más de 1,7 millones de libros de dominio público en PDF, ePub, DAISY, DjVu y texto ASCII.

ALTRES WEBS D'INTERES

  1. https://www.internetizado.com/paginas-web/descargar-libros-gratis/sin-registro
  2. https://www.ocu.org/tecnologia/ereaders/noticias/libros-gratis-legales
  3. https://es.quora.com/Cu%C3%A1l-es-la-mejor-plataforma-online-para-descargar-libros-gratis
  4. https://www.todoereaders.com/ca/lista-de-sitios-para-descargar-ebooks-gratis-de-forma-legal.html
  5. https://franzabaleta.com/index.php/8-mundos-historicos/272-mejores-servicios-de-suscripcion-para-leer-libros-electronicos
  6. https://www.julianmarquina.es/las-mejores-webs-para-leer-y-o-descargar-libros-gratis-de-manera-legal/
PER SABER MES

Llegir en paper o en digital?

El cervell prefereix la superfície de paper a l'hora de llegir. Aquest fet es deu a que el cervell humà percep el text com a un conjunt. A mesura que la lectura amb el llibre tradicional avança, s'aconsegeix un ritme que ajuda al lector a interpretar millor el contingut. El fet d'anar passant les pàgines del llibre provoca que existeixi una realitat més física; el lector necessita sentir el paper (el cervell ho demana de manera inconscient).
Llibre electrònic versus llibre paper