Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 7 de desembre del 2022

REGALA'M TEMPS PER LLEGIR LLIBRES

 

REGALA'M UN LLIBRE

Un bon regal per aquestes festes de nadal, ja tan properes: Un llibre.

Amb aquest tipus de regals, no només li estàs lliurant a la persona que el rep, un simple present. Li dónes curs a la seva imaginació, la possibilitat de viure històries quina d'una altra manera, possiblement, no podrien ser. El converteixes en un cercador de tresors, en un astronauta, en una nimfa del bosc, en un detectiu astut, en una damisel·la enamorada, en un nàufrag, en una heroïna que salva el món. Un llibre té poders màgics.

La vida quotidiana cada vegada és més accelerada, el que provoca viure en un constant estrès que a poc a poc va fent malbé la salut. No obstant això, hi ha activitats que ajuden a disminuir la tensió, les preocupacions i per descomptat l'estrès.

Segons experts psicòlegs, llegir és una forma d'aprenentatge accelerat i magnífic, ajuda a estalviar anys de prova i error, aprenent dels altres. Et distreu i et fa sentir millor en un moment intens. Estimula la imaginació. Podem conèixer altres cultures sense moure'ns de casa. Incrementa el teu capital intel·lectual i millora l'ortografia. Ajuda a prevenir l'Alzheimer i la demència. Augmenta l'empatia i la sensibilitat. Et fa conèixer-te millor i animar-te perquè siguis capaç de fer coses increïbles. Hi ha llibres que contribueixen a millorar la depressió, els anomenats d'autoajuda. Faciliten la comunicació entre pares i fills i, un milió de coses més, que només depenen de qui s'atreveix a llegir i a obrir la seva ment i el seu cor.

"El temps per llegir, igual que el temps per estimar, dilata el temps de viure" (D. Pennac)

RECOMANEM ELS MILLORS LLIBRES DE 2022

CONSULTEU :

https://www.puntvalles.com/reportatge/llibres-recomanats-2022

https://www.timeout.cat/barcelona/ca/que-fer/els-llibres-que-thas-de-llegir-aquest-mes

https://ca.bookshop.org/

https://www.libelista.com/libros-premiados/

https://jaumecentelles.cat/2022/11/23/lectures-recomanades-nadal-2022/

https://www.elcritic.cat/reportatges/els-20-llibres-amb-sentit-critic-que-ens-van-canviar-la-vida-10999

https://bufallibres.wordpress.com/2012/06/23/101-llibres-per-llegir-abans-de-morir/

PREMIS LITERARIS 2022

https://www.llibres.cat/collection/23/premis-literaris

DES DE LA BIBLIOTECA D’ALTAFULLA REGALEM MOLTES LECTURES PER AQUESTES FESTES DE NADAL . PODEU CONSULTAR EL CATÀLEG I LES GUIES DE NOVETATS.

La vida i els llibres