Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 10 de desembre del 2016

LLEGIR ÉS UN REGAL, REGALA LLIBRES

Regalamos libros, leemos en Navidad (ilustración de Chuck Groenink)


Per què regalar llibres?
 1. Perquè, si l’encertem, recordaran per sempre més tant el llibre com a nosaltres.
 2. Perquè els llibres només es regalen a les persones en qui confiem.
 3. Perquè són senzills d’embolicar i sempre queden bonics.
 4. Perquè qui pugui llegir un llibre pot llegir el cel, un toll d’aigua, un arbre o un somriure.
 5. Per regalar un moment de silenci.
 6. Perquè coneguin éssers i llocs que no coneixeran en persona.
 7. Perquè una casa sense llibres és com una casa sense finestres.
 8. Perquè els llibres proven que allò invisible existeix.
 9. Perquè un llibre de vegades és lleuger com l’aire, encara que pesi.
 10. Perquè volem fer un regal meravellós i no tenin tants diners. 
 11. DEU RAONS PER REGALAR UN LLIBRE AQUEST NADAL !!!
  1. Regalar un llibre és PENSAR en el regal i en la persona a qui el regala.
  2. Regalar un llibre és regalar paraules d'alè, és regalar una filosofia, una història d'amor, un pensament.
  3. Regalar un llibre és voler estar amb l'altre perquè alguna cosa de qui el dóna queda adherit al llibre. Difícilment ens oblidem de qui ens va regalar un llibre.
  4. Regalar un llibre és regalar la possibilitat d'una segona vida, perquè la literatura finalment és això: una segona vida, portes molt endins.
  5. Regalar un llibre és oferir un refugi per al dolor.
  6. Regalar un llibre és acompanyar perquè el que llegeix mai està sol.
  7. Regalar un llibre és obrir una porta a l'infinit, perquè els llibres són inesgotables i sense parar renovats.
  8. Regalar un llibre és regalar un moment de detenció i d'inquietud, d'imaginació i de silenci.
  9. Regalar un llibre és regalar una proposta de llibertat que només la lectura fa possible.
  10. Finalment, regalar un llibre ha de ser una de les maneres més cordials de formar part de la vida de l'ésser estimat.

  ·         Per què regalar llibres als nens?
  Un article escrit per Yolanda Reyes
   
  Perquè als nens els agraden les històries. Perquè en el fons, cada vida és una història. I a apuntar-se a les pàgines d'un llibre, els nens treuen el cap a la infinitat d'històries de la vida de la gent.

  Perquè no tots els nens ni les nenes són iguals i per això hi ha llibres tan diferents. Hi ha sobre mòmies, dinosaures i regnes llunyans, sobre monstres i sobre fades, sobre la vida real i sobre la vida imaginària. Uns són per plorar i altres són per riure, uns canten i altres compten i altres són com museus: oberts a totes hores i durant tots els dies de la setmana. Hi ha alguns per llegir amb el tacte, amb les orelles i amb les dents -com llegeixen els nadons- i hi ha altres per llegir amb la imaginació, amb el cor, amb la sorpresa.
  • Perquè els nens no tenen tants anys d'experiència. I els llibres els "presten" l'experiència aliena dels que han viscut més, per a "llegir-se" en ella.
  • Perquè els nens saben que, darrere d'un conte, vindran pare o mare a llegir-los cada nit. I saben també que es quedaran a la riba del llit i no se n'aniran a atendre els seus assumptes adults ni apagaran la llum, almenys, fins que aquest conte s'acabi. I per això sempre demanen que els expliquin una altra i una altra i una altra ...
  • Perquè un llibre és com una barca que connecta dues ribes: dia i nit, son i vigília, llum i ombra. I, en aquesta barca, els nens llisquen lentament des del món real cap al món dels somnis.
  • Per una infinitat de raons pràctiques que als nens els tenen sense cura, però que a les mares sí els importen. Per exemple, els llibres no es desbaraten en milers de piecitas plàstiques que cal recollir per tota la casa, quan s'acaba la festa d'aniversari. Tampoc necessiten piles ni tenen complicats mecanismes ni requereixen manuals d'instruccions per armar quan se'n van els convidats.
  Perquè els nens són curiosos com qualsevol de nosaltres. I volen saber què pensen altres persones, com se senten, com resolen els seus problemes, com s'enamoren, per què ploren i riuen, què somien i quins són els seus malsons.
  I perquè molts llibres -i això ho sabem els més grans- romanen en la memòria, molt de temps després d'acabades les festes d'aniversari. Perquè la seva garantia no expira amb el temps, sinó tot el contrari. Perquè la remor de les històries que vam llegir quan érem petits es queda amb nosaltres, com una música, com una veu, com un encanteri ... I ens arma per dins i ens ajuda a construir cases imaginàries per refugiar-nos i passar algunes temporades de la vida, jugant al regne del "hi havia una vegada, fa molts però moltíssims anys" ... jugant al regne de la possibilitat, que no s'acaba mai.Should You Give Someone A Book? [traducido español]