Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 22 d’abril del 2016

SANT JORDI, LLIBRES REFUGIATS


CRÓNICA DE SUCCESSOS LLIBRES REFUGIATS

Dilluns 18 d’abril al matí varen arribar de forma sigil·losa un grapat de llibres refugiats a la vila d’Altafulla.
 
Els llocs que van escollir per tal de refugiar-se varen ser la biblioteca, El PIJ i la Ràdio d’Altafulla, uns pocs es van escapar a la Gelateria La Perla, anaven identificats amb caixes negres, punts de llibre i rètols  que indicaven la situació de refugiats i formulaven la demanda de ser acollits.
Dimarts 19 va arribar un nou grup de llibres refugiats a la platja d’Altafulla, que finalment es van dividir en un grup caixa inclosa al passeig de Botigues de mar i un altre més agosarat va arribar a la plaça dels Vents, a l’espera de ser acollits novament.
Dimecres 20 a mig matí una caixa de llibres refugiats feia la seva demanda a les portes de l’Ajuntament d’Altafulla, més tard arribava un petit grup a la farmàcia...

En aquests moments l’acollida és molt minsa, la caixa que va arribar a la Ràdio sembla desapareguda, es creu que ha estat retinguts, de moment no hi ha notícies. Encara que cal mencionar que els joves del PIJ han estat uns bons receptors i han acollit la majoria de llibres refugiats que varen arribar dilluns, a hores d’ara ja viuen en família i són atesos degudament.


En aquests moments i motivat per l’allau de llibres repartits per la vila, s’ha considerat oportú agrupar-los en un campament improvisat i obert a tothom als jardins del PIJ, per tal de donar suport i atendre les demandes d’aquests.


El campament formalment s’erigirà entre dijous i divendres.
Tots aquells vilatans que vulguin acollir un o més llibres refugiats caldrà que s’acostin el divendres als jardins del PIJ.
Moltes gràcies a totes les persones que fan possible que els llibres  iniciïn una nova vida cada vegada que els llegeixen.