Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 30 de setembre del 2015

LA TARDOR ES VESTEIX DE LLIBRES, DE GROC I MARRÓ


LA BIBLIOTECA D'ALTAFULLA OFEREIX AQUEST MES D'OCTUBRE LES SEGÜENTS ACTIVITATS

DILLUNS 5 D'OCTUBRE
CLUB DE LECTURA NOVEL·LA NEGRA
L'AMANT XINÈS”, MARGARITA ARITZETA.
Dia 5 d'octubre 19 hores
lloc: Biblioteca
Ambientada en les comarques tarragonines, la novel·la també contribueix a descentralitzar el gènere. Barcelona és un escenari molt utilitzat i em sembla molt oportú que hi hagi moviment “criminal” per tot el territori. D’altra banda, Aritzeta, que excel·leix en les descripcions i en l’ambientació, no deixa de petja la finalitat que hom atribueix, com a fonamental, al gènere negre. Això és: l’esperit crític i de denúncia, la voluntat de posar damunt la taula els problemes polítics i socials que ens afecten. L’amant xinès recull el temible cas Castor i s’ocupa, jo diria que per primer cop en la narrativa hispànica, de centrar una trama, plena de morts, corrupció, interessos i calés, en el tan esbombat projecte del Barcelona World.
Dos captaires apareixen morts en un molí abandonat. Dies després troben el cadàver d’una xinesa disfressada. Crims racials? La investigació de la inspectora Mina Fuster i el seu equip de la comissaria del Camp de Tarragona apunta a un misteriós amant xinès amb qui la morta s’havia promès. Però ningú no sap res d’aquest home, que ha esborrat totes les traces de la seva presència al lloc dels fets. Un viatge de negocis a la Xina que la dona va fer, tot just abans de morir, acompanyant un grup d’empresaris i polítics relacionats amb la construcció del complex Barcelona World pot aportar llum en un cas on tothom amaga la seva veritable cara. 

 
DIMECRES 7 D'OCTUBRE
CLUB DE LECTURA ASSAIG
LA BIBLIOTECA DEL FUTUR
Dia 7 d'octubre 19 hores
lloc: Biblioteca
Enguany, que se celebra el centenari de la creació de les biblioteques públiques de Catalunya, una obra cultural d’altura feta per la Mancomunitat amb l’objectiu de fer arribar a tothom la cultura escrita, és un bon moment per reflexionar sobre aquests graners de cultura que són les biblioteques. D’un patrimoni inicial de quatre biblioteques repartides per tot el territori hem passat a l’actual xifra de 334 edificis, la majoria de nova planta, i de 9 bibliobusos. Paral·lelament, a la tardor d’aquell 1915, es va fundar l’Escola Superior de Bibliotecàries, una tasca primordial per al bon funcionament d’aquests equipaments. 
 “Les biblioteques s’han enfrontat a una sèrie de lluites i èxits en els últims anys, però una cosa està clara: Les biblioteques estan disposades a adaptar-se i experimentar amb la finalitat d’ajudar a les seves comunitats”.

 
DIMECRES 14 D'OCTUBRE
XERRADA
REFLEXOLOGIA LA SALUD A TUS PIES” A càrrec de Eduardo ARAT
dia 14 d'octubre 19 hores
lloc: Biblioteca

En esta charla Eduardo Arat nos explicará en que consiste la Reflexología, su historia, utilidades y como podemos beneficiarnos de ella para conservar nuestra salud y bienestar. 
Los cambios de estación no solamente llegan con otro paisaje y cambios en el tiempo, sino también con ciertos malestares físicos y emocionales relacionados con los sucesos ambientales. ¿Quién no ha sufrido en primera persona un resfriado en otoño o ha tenido problemas de circulación y piernas pesadas en verano? 
Esta formación da a conocer la interconexión de nuestro organismo con las estaciones del año además de facilitar una eficaz, natural y económica manera de restablecer el equilibrio del organismo a través de la Reflexología Podal.

Més Información: Eduardo Arat, Tel. 656 28 18 32 - aratbijuri@live.com
· Formador y Terapeuta en Reflexología y Medicina Tradicional China.
· Terapeuta de Flores de Bach.
· Maestro y Terapeuta de Reiki.
· Cocreador de la técnica Meditativa “Elemental Connection”


DIJOUS 15 D'OCTUBRE
LA CAPSA DELS CONTES
Dia 15 d' octubre 17,15 hores
A càrrec de Pepi Miró

Lectura de contes populars per infants entre 3-6 anys amb acompanyament d'adults, i activitats en torn a la lectura.

DIMECRES 28 D'OCTUBRE
CONTACONTES "EL PEPITU TORRAT"
A CÀRREC DE PEPI MIRÓ
dia 28 d'octubre 17,30 hores
lloc: BibliotecaDIJOUS 29 D'OCTUBRE
CLUB LECTURA ADULTS
EL CLUB DE LECTURA DEL FINAL DE LA TEVA VIDA”, Will Schwalbe.
dia 29 d'octubre 19 hores
lloc: Biblioteca
 
En Will i la seva mare, malalta de càncer, saben que el temps de què disposen per estar junts no durarà per sempre. Per això volen aprofitar-lo al màxim i compartir el que més els apassiona: la lectura. Durant mesos parlaran de llibres de tota mena: clàssics i bestsellers, novel·les i memòries, comèdies i tragèdies... I, a través de les lectures, també revisaran les seves vides, les seves pors i el seu amor.

Una emocionant oda a la vida i al reconfortant poder de les paraules. Una celebració de la literatura, l’amor i la vida.