Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 1 de març del 2015

ACTIVITATS MARÇ 2015, PRIMAVERA DE LLETRES

La foto és de Cutuca, Girona temps de flors

Aquest mes de MARÇ la Biblioteca d'Altafulla, ofereix un ventall d'activitats per foment de la cultura, adreçades a tots els públics.
Us animem a participar!
 
Club Novel·la Negra

MORITURI

dia  2 de MARÇ 19 hores

lloc: Biblioteca
Yasmina Khadra (Kenadsa, Wilaya de Béchar, Sàhara algerià, 10 de gener de 1955) és el pseudònim de l'escriptor algerià en llengua francesa Mohammed Moulessehoul, que va adoptar aquest nom per motius de seguretat (va ser oficial de l'exèrcit).
Als nou anys ingressa a l'Escola de Cadets d'El Mechuar. Cap a la meitat dels anys vuitanta publica sis llibres de ficció. Per la censura militar argelina del moment, va adoptar el pseudònim Yasmina Khadra, el nom de la seva dona, i publica Le Dingue au bistouri (1990), La Foire (1990), Les Califes de l'apocalypse (1991) i Houria (1991), llibre de relats.
Es va donar a conèixer amb la publicació a França de Morituri (1997), primer lliurement de la trilogia del comissari Brahim Llob, i guanyadora del Trofeu 813. Doble blanco (1997) i El otoño de las quimeras (1998) completen la trilogia, una denúncia radical del terrorisme integrista. Després van les novel·les Los corderos del señor (1998) i Lo que sueñan los lobos (1999).
Després de més d'un intent, aconsegueix llicenciar-se de l'exèrcit argelí (2000), viatja a Mèxic, més tard a França, on viu actualment. L'any següent va aparèixer El escritor, novel·la autobiogràfica, en la qual revela la seva veritable identitat. Els seus dos últims títols editats són Las golondrinas de Kabul (2002) i La prima (2003).
EL LLIBRE
Diu la contraportada: "Mohamed Moulessehoul, exoficial de l’exèrcit algerià, ha publicat una trilogia policíaca impactant, amb el pseudònim femení de Yasmina Khadra per esquivar la censura militar. Un atemptat terrorista al cementiri de Sidi Ali, amb infants entre les víctimes, el va empènyer a escriure la seva primera novel·la de gènere negre, Morituri, pràcticament d'una tirada. Tot i les retallades que hi va fer després, davant el temor que el lector europeu trobés inversemblant la realitat argeliana, Morituri és un autèntic cop de puny a l'estómac..."
 
Club Assaig

EL PODER DE LA BONDAT”DE PIERO FERRUCCI

dia  4 de MARÇ 19 hores

lloc: Biblioteca
Las personas bondadosas viven más tiempo, tienen más éxito en sus vidas y son más felices que el resto. En otras palabras, están destinadas a vivir de una manera mucho más interesante y satisfactoria que quienes carecen de esta cualidad...
Sin embargo, la eficacia y la rentabilidad priman hoy por encima de la bondad; las relaciones humanas son cada vez más apresuradas e impersonales. Todo ello tiene un grave coste que se manifiesta como ansiedad, depresión... En este libro sencillo e inspirador, Piero Ferrucci insiste en que, en este momento crucial de la humanidad, la bondad no es un lujo sino una necesidad y, página a página, nos enseña a descubrir sus dones. Porque ser bondadoso con los demás es hacerse, también, un inmenso regalo a uno mismo.
En este libro apasionante, Piero Ferrucci nos enseña que la  bondad está constituida por una serie de cualidades que interactúan entre sí: proximidad, confianza, paciencia, lealtad, generosidad, gratitud, alegría... Recurriendo a su experiencia como psicoterapeuta, el autor nos ofrece su guía para cultivar cada una de estas actitudes y comportamientos que eliminarán miedo y hostilidades, y ayudarán a florecer nuestra verdadera naturaleza. A través de su consejo y de sus inspiradores ejemplos, descubriremos que la bondad otorga sentido a nuestra vida, nos eleva por encima de nuestros problemas y nos hace experimentar un inmenso bienestar
 
Club Lectura adults

L'HOME D'ORIGAMI” DE JOAN CARRERAS

dia 26 de FEBRER 19 hores

lloc: Biblioteca
 
Joan Carreras és professor associat de la Facultat de Comunicació a la Blanquerna, on imparteix classes de periodisme digital. Ha treballat durant una dècada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, on ha estat director el Canal 33 i un dels responsables de la creació del programa Info-K. Al 324.cat experimentà amb nous formats i narratives digitals. També treballà a l'Avui, el Diari de Barcelona i El Temps.
Cafè Barcelona (Proa) és la cinquena novel·la de Joan Carreras. Els seus personatges sovint no expressen el que realment volen dir. Tenen secrets. Es mouen entre Amsterdam i Barcelona, i els persegueix la culpa. L'escriptor els dóna una altra oportunitat. La novel·la va rebre el Premi Ciutat de Barcelona el 2014. El 2014 també rebé el Premi Sant Jordi de novel·la per a L'àguila negra.
EL LLIBRE 

Deliciosament provocadora. Cinc històries creuades sobre la passió, el joc, la creació i els sentiments; sobre les relacions humanes. Narcís Roca, a prop dels seixanta anys, s’ha retirat a un casalot enmig del bosc amb la intenció de matar Amanieu de Palol, el protagonista de la sèrie de novel·la històrica que l’ha convertit en un escriptor d’èxit. Abans que ho aconsegueixi, es presenta a la casa una amant de vint anys enrere amb una oferta sorprenent: serà la seva esclava, per sempre. Una novel·la plena de girs inesperats i de situacions insòlites, magistralment construïda.

 
DIA DE LA DONA

PRESENTACIÓ LLIBRE “DONES DE VIDRE” DE MONTSE MEDALLA presentat per ANGELS RIBÉ

DIA 6 DE MARÇ
Resultat d'imatges de ONIX EDITOR
HORA 19 h.
LLOC: SALA DE PLENS AJUNTAMENT D'ALTAFULLA

DIA DE LA POESIA

LECTURA DE POEMES AMB INTERPRETACIÓ MUSICAL (GUITARRES)

DIA: 19 DE MARÇ
LLOC: BIBLIOTECA D'ALTAFULLA
HORA: 19,30 h.
Amb la colaboració d'alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Altafulla i usuaris de la Biblioteca.

PRESENTACIÓ LLIBRE NOVEL·LA NEGRA

DIA 21 DE MARÇ
HORA: 18 h.
LLOC: SALA DE PLENS DE L'AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Organitza: Club de Lectura Novel·la Negra Biblioteca d'Altafulla


XERRADA “EL LABERINT DEL CÀUCAS: TXETXÈNIA I DAGUESTAN” A CÀRREC DE MARTA TER (Lliga dels Drets dels Pobles)
DIA: 24 DE MARÇ
LLOC: BIBLIOTECA D'ALTAFULLA
HORA: 19 h.TALLER D'EDICIÓ VIQUIPÈDIA CATALÀ
DIA: 31 DE MARÇ
LLOC: BIBLIOTECA D'ALTAFULLA
HORA: 18-20 h.
REQUISITS:
Cal apuntar-se prèviament en la Biblioteca d'Altafulla
C/Escoles s/n t. 977651176
Cal portar portàtil, tableta o similar.
El taller és gratuït