Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 5 de juliol del 2014

L'estiu per llegir, ara també vora el mar, torna la BiblioMar a Altafulla.

TORNA LA BIBLIOMAR


In the sea of read / … En el mar de la lectura (ilustración de Pawel Kuczynski)

El proper 8 de juliol la BiblioMar d'Altafulla obre el servei de lectura a la platja, oferint així als usuaris una biblioteca mòbil, que volem que sigui un nou punt de trobada amb la lectura en el barri de mar, un lloc per la cultura, l'oci i la imaginació, comptarem amb moltes activitats, tallers, xerrades, jocs, contacontes i moltes experiències al llarg d'quests dos mesos d'estiu.

Crear nous lectors i associar la lectura amb el temps de lleure són els principals objectius d'aquest servei d'estiu.
Promocionar els serveis bibliotecaris estables de la localitat i fomentar l'hàbit lector en família.

Durant les tardes de juliol i agost, de dilluns a divendres, de les 17.00 a 20.00 h la BiblioMar estarà al Parc de Voramar d'Altafulla, on trobareu la premsa diària, llibres, contes i revistes per llegir i agafar en préstec. El servei oferirà un ventall d'activitats per infants, joves i famílies al llarg d'aquests mesos.

Aquest equipament permet a qualsevol persona que gaudeixi de la platja, el préstec i la consulta gratuïta de llibres, revistes, publicacions i premsa diària durant els mesos de juliol i agost.

Horari : De dilluns a divendres de 17-20h.
Lloc: Parc de Voramar (tocant al Passeig de Botigues de mar)
Temporalitat: Juliol i agost (8 de juliol-29 agost)
Organitza: Biblioteca Municipal d'Altafulla- Regidoria de Cultura (Ajuntament d'Altafulla).
Digital readout to the sea / Lectura digital a la orilla del mar (ilustración de Anna Grimal.

 Readings and readers in the library / Lecturas y lectores en la biblioteca (ilustración de
Edward McGowan)
La Biblioteca d'Altafulla mantindrà els seus serveis en el poble, C/Escoles, s/n de dilluns a divendres de 16-20 h. 
 
Si voleu gaudir de la platja i de la lectura us esperem a la Bibliomar d'Altafulla.

Les biblioplatges i bibliopiscines posen a disposició dels banyistes materials per a diverses edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, un tipus de document que permet la lectura ràpida. També s'ofereixen activitats com ara tallers, xerrades i narracions de contes. Per utilitzar tota aquesta oferta, l'usuari només ha de presentar algun document que l'identifiqui.
 
La iniciativa de les biblioplatges ofereix serveis d'extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó sortint a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d'oci per oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat.

 
  
Pure pleasure reader / Puro placer lector (ilustración de Julia Cejas)
En aquestes petites biblioteques d'estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d'actualitat i la literatura d'imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es pot fer préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a Internet. Per reforçar l'aliança entre lectura i lleure, s'hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.
Un total de 63 municipis catalans tornen a tenir aquest estiu una oferta de serveis de biblioteca des les ubicacions estiuenques, com les platges, piscines, places, jardins, llacs o terrasses. Concretament, arreu de Catalunya aquest estiu funcionen una quarantena de bibliopiscines, sis biblioplatges, quatre biblioparcs, tres biblioplaces, un bibliojardí, un bibliopati, un bibliomercat, un bibliollac i una biblioterrassa.

En AQUEST ENLLAÇ trobareu totes les Bibliopiscines i Biblioplatges de Catalunya...