Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimarts, 22 d’abril del 2014

LLIBRES PER SANT JORDIAugmenta el nombre de lectors però baixa la compra de llibres a Catalunya

L’estudi ‘Hàbits de Lectura i Compra de Llibres a Catalunya’ 2013 elaborat per Connecta i encarregat pel Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana aixó ho assenyalada.
De fet, el nombre de lectors augmenta un 3,4% ens els darrers anys però la xifra baixa un 4,3% pel que fa a la compra de llibres, tot i que augmenta el préstec bibliotecari (3,4%)  i les descàrregues per internet  (7,3%).
El president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Albert Pèlach, i el nou president del Gremi d’Editors de Catalunya, Daniel Fernández, han presentat aquest informe que assenyala també que existeix un 40 % de persones a Catalunya que no són lectors.
Queda encara molta feina a fer per fomentar la lectura si tenim en compte aquestes xifres, especialment en la lectura de llibres en català on el percentatge de lectors en català i castellà les diferències encara són notables amb un  22,1% enfront al 77,9 que ho fa en castella, malgrat que les xifres de lectors en català han augmentat lleugerament, especialment entre els joves.

Quants llibres es llegeixen i com?En l'enquesta un 31,8% llegeixen cada dia i un 48,7% afirmen que llegeix llibres, com a mínim, ho fan  una vegada a la setmana i un 60,5% de la població llegeix llibres en el seu temps d’oci  mentre que un 25% llegeix per treball o estudis.
També creix el nombre de lectors en suport digital, tot i que l’estudi apunta que la gran majoria obté els llibres sense pagar i per tant la pirateria continua sent l’autèntic drac a batre en el sector editorial a més de la crisi.


Per la tria del teu llibre recomanem fer la consulta en el web:
 Contra tristesa: lectura. Contra avorriment: lectura. Contra angoixa: lectura. Contra solitud: lectura. Contra ignorància: lectura. Contra peresa: lectura. Contra abatiment: lectura. (Miguel Ángel Santos Guerra. La magia de la lectura).