Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 5 de març del 2014

ACTIVITATS MARÇ

 
La il·lustració és de Natascha Rosenberg


Totes les activitats són gratuites i obertes a tothom sempre que hi hagi aforament

CLUBS DE LECTURA

Club Novel.la Negra
"La marca del meridiano", Lorenzo Silva
dia 3 març 19 hores
lloc: Biblioteca
La marca del meridiano (Planeta) és la novel·la més madura i completa de la sèrie de Bevilacqua i Chamorro segons Lorenzo Silva
Després de rebre els premis Nadal i Planeta amb la parella de guàrdies civils, aquests  guardons  l’han consolidat com un dels especialistes del gènere negre, tot i que la seva qualitat literària traspassa gèneres literaris.


Amb La marca del meridiano, l’assassinat de Robles, un guardia civil retirat que apareix penjat d’un pont, portarà a la parella d’investigadors a Catalunya per resoldre un cas que esquitxa a la pròpia policia.

 
Club Assaig
Oro azul”, Maude Barlow, Tony Clarke.
dia 5 març 19 hores
lloc: Biblioteca
Tal y como ha dicho el vicepresidente del Banco Mundial, «las guerras del próximo siglo serán por el agua». La reserva mundial de agua está cayendo en manos de multinacionales, que pugnan por controlar este precioso recurso. Los autores, activistas canadienses, denuncian el preocupante panorama de la realidad: las compañías multinacionales se benefician de la debilidad de los gobiernos, al tiempo que consumen las reservas de agua. En algunos países, el agua ha sido incluso privatizada, mientras las ventas de agua embotellada por parte de compañías como Perrier y Evian, y de refrescos como Coca-cola y Pepsi, se incrementan sin cesar. Finalmente, lo que en realidad está en juego es el poder de las multinacionales en un entorno económicamente liberalizado, frente al derecho de las personas a un elemento tan básico como el agua; la globalización, frente al cuidado y al respeto del medio ambiente y de los recursos naturales de la Tierra. 
 

Club Lectura adults
La casa del silenci”, Blanca Busquets
dia 27 març 19 hores
lloc: Biblioteca
Blanca Busquets presenta una novel·la on la música és protagonista i més concretament la música de Bach  i d’un violí, un Stainer del segle XVIII que passa de mà en mà.
La casa del silenci narra la història d’un director d’orquestra alemany exiliat a Barcelona, la de la seva serventa i de dos violinistes encarregades d’interpretar el ‘Concert per a dos violins’ de Bach.
Les protagonistes així com els secundaris que les acompanyaran en el seu viatge viuran moments de glòria tot i que possiblement no en la forma que l’haurien desitjat. Viuran la seva felicitat a petits glops i sentiran que el seu destí no és mai del tot a les seves mans, però… Què no és així la vida?

XERRADES
 
Hort de la sínia
" L'hort de primavera i estiu" xerrada adreçada a donar a conèixer els cultius adients per aquesta temporada de l'any. 
a càrrec de Joan Vives
dia dijous 6 de març de 19 a 20 hores
lloc: Biblioteca

Els horts urbans, però, no són nous. Les nostres àvies i avis, arribats del camp, treballaven sovint el seu tros de terra a les ciutats en el postfranquisme. No l’anomenaven pas hort urbà, però la funció, salvant les distàncies, d’alimentar-nos d’allò que ens dóna la terra era la mateixa - See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/esther-vivas/horts-entre-lasfalt#sthash.NhuEeBHd.dpuf