Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 14 de gener del 2012

CLUB D'ASSAIG: HAY ALTERNATIVAS

En el Club de lectura d'assaig de la Biblioteca d'Altafulla estem  llegint “Hay alternativas. Propuestas para crear empleo y bienestar en España”,que han publicat Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón i prologat per Noam Chomsky.
Llibre que havia de publicar l'Editorial Aguilar (l'editorial forma part del Grupo Santillana, del holding PRISA), que ha decidit a última hora retardar la publicació. Per aquest motiu els autors han decidit oferir l'obra gratuïtament en forma de PDF. a través d'Internet: demanen la divulgació d'aquesta versió, a estudiar-la i difondre'n les seves propostes, demanant a tots/totes els/les lectors/lectores que es converteixin ells/elles mateixos/mateixes en distribuïdors/distribuïdores. 

 NOTA DELS AUTORS
Fa un parell de mesos, l’Editorial Aguilar, va mostrar el seu interès per publicar el nostre llibre "HAY ALTERNATIVAS. Propuestas para crear empleo y bienestar social en España", que ens va prologar Noam Chomsky. Quan ja s’havia concretat com data de publicació el llibre el 19 d’octubre i s’havia començat la seva promoció en la web d’Aguilar i en llibreries, els editors ens van comunicar que l’empresa desitjava retardar-la sense altra explicació, el que ens va obligar lamentablement a desestimar la seva publicació en aquesta editorial.
Es confirmava així el difícil que resulta difondre a Espanya, en els moments que són més necessàries que mai -com ara en període pre-electoral-, idees alternatives al pensament únic que predomina en el debat polític i social.
Per a solucionar aquesta situació hem optat per oferir la nostra obra gratuïtament en format pdf a través de la xarxa i en una nova edició impresa a Edicions Sequitur que, amb la col•laboració de ATTAC Espanya, s’ha arriscat a publicar ràpidament aquest llibre que està en les llibreries al preu de 10 euros a partir del 31d’octubre.
Tenim la ferma convicció que solament fent que la ciutadania sàpiga el que de debò està succeint en la nostra economia i divulgant les alternatives que existeixen a aquesta aguda crisi del capitalisme podrem sortir d’ella amb més ocupació i benestar social, com demostrem en aquest llibre.
Per això cridem a divulgar aquesta versió en pdf, a estudiar-la i difondre les seves propostes i demanem a tots els lectors que es converteixin ells i elles mateixes en distribuïdors del llibre una vegada que es trobi imprès.

Contra la censura dels grans oligopolis i el pensament únic que imposen els poders econòmics, financers i mediàtics defensem la pluralitat i la llibertat de pensament coneixent i difonent el pensament crític.
Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón

dilluns, 7 de novembre de 2011
"Semanas antes que termináramos de escribir este libro el presidente de la Comisión Europea, José Manuel Durão Barroso, afirmaba referiéndose a la situación en la que se encontraba Grecia: “No hay alternativas ni plan B para Grecia. La alternativa es la catástrofe”.
Siempre dicen lo mismo: sólo se puede hacer lo que digan quienes están en el poder. Y cuando también insisten tanto en que la alternativa es el desastre, la catástrofe, como dice Barroso, ¿a quién puede estrañar que la gente normal y corriente, que se informa leyendo sus diarios o viendo los telediarios en sus televisores, termine sintiendo miedo y acepte sin rechistar esa “única” alternativa?"
Així comença el llibre “Hay alternativas”, escrit per Vicenç Navarro, Juan Torres López i Alberto Garzón Espinosa. 
Tal com expliquen els autors en la introducció, s’ha procurat escriure’l amb un llenguatge senzill i clar, encara que de vegades es tractessin temes bastant complicats. L’objectiu del llibre és “divulgar la falsedad en que se basa la idea tan difundida de que no hay alternativas, para demostrar que sí las hay y que, además, son más eficaces para salir de la situación en la que nos encontramos, para crear empleo decente y estable y para generar bienestar social. Y, por supuesto, mucho más justas y humanamente satisfactorias”.

El llibre no pretén ser un programa polític o ensenyar les soluciones per sortir de l’estat actual, però sí que aporta propostes concretes, i esperem que la seva lectura ens pugui ajudar a no quedar-nos només amb un discurs: el que ens proporcionen cada dia els principals mitjans de comunicació quan ens ensenyen les declaracions dels polítics i dels economistes neoliberals.
El llibre es pot descarregar gratuïtament en els següents web:
web Hay alternativas llibre
web de Vicenç Navarro
web de Editorial Sequitur
web d'ATTAC Espanya

Los propios autores:  Vicenç Navarro, Juan Torres y Alberto Garzón explican cuáles fueron las motivaciones para escribirlo:
•    “Los representantes de los grandes intereses financieros y económicos realizan un esfuerzo constante (a través de los medios de mayor difusión de España y sus comunidades autónomas) para intentar convencer a la ciudadanía de que no hay alternativas a tales políticas de recortes sociales!”.
•    “Su enorme poder impide que haya un auténtico debate”.
•    “Este libro cuestiona cada uno de los dogmas neoliberales”.


Vicenç Navarro declara: Tenim la ferma convicció que només fent que la ciutadania sàpiga el que de veritat està succeint en la nostra economia i divulgant les alternatives que existeixen a aquesta aguda crisi del capitalisme podrem sortir-ne amb més ocupació i benestar social.
Podeu descarregar el llibre aquí

VIDEO PRESENTACIÓ LLIBRE "HAY ALTERNATIVAS"

“Hay alternativas” completa la trilogia que s’inicià amb Indigneu-vos! i Reacciona.


Reacciona
“Reacciona. 10 razones por las que debes actuar frente a la crisis económica, política y social”, on defensen la dignitat, la democràcia i el bé comú, amb l’objectiu d’informar la ciutadania perquè, com diuen, només estant informats i informades podrem ser responsables i impedir que se’ns atropelli.
El podeu descarregar aqui
 

Indigneu-vos!
Un al•legat contra la indiferència i a favor de la insurrecció pacífica!
Stéphane Hessel ens crida a indignar-nos davant de tot el que està passant, hores d’ara, arreu. Amb el llibre Indigneu-vos!, evidencia la imperiosa necessitat de canvis de profunditat en la societat actual.
El podeu descarregar aqui


EL GRAN CASINO EUROPEO

La propera reunió del Club de lectura d'assaig serà el dia 8 de febrer a les 19 hores a la Biblioteca per comentar el llibre, 
"Hay alternativas Propuestas para crear empleo y bienestar social en España".