Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dijous, 27 de març del 2014

ACTIVITATS ABRIL



Totes les activitats són gratuites i obertes a tothom sempre que hi hagi aforament



CLUBS DE LECTURA
Club Assaig
Les identitats que maten”, Amin Maalouf 
 Les identitats que maten és un assaig escrit en francès per Amin Maalouf l'any 1998. En l'obra, l'autor, que és ell mateix un àrab libanès cristià i francòfon, reflexiona sobre la noció d'"identitat", amb els conflictes que pot ocasionar i els camins pels que pot conduir. S'hi pregunta si les nostres societats estan condemnades a la violència sota pretext que totes les persones no tenen la mateixa llengua, la mateixa fe o el mateix color.
dia 2 d’abril 19 hores
lloc: Biblioteca 
Club Novel.la Negra
La estrategia del pequinés”, Alexis Ravelo
El Ros va deixar de delinquir fa dècades , però la greu malaltia de la seva dona li fa replantejar-se les coses quan Júnior , un distribuïdor local de cocaïna , li proposa atracar al testaferro dels seus caps a Gran Canària . Per organitzar l'assalt , no li costarà seduir el Palmera , un aturat de llarga durada amb el somni de obrir un bar , i a la Cora , una prostituta de luxe que sospita proper el moment en què s'esvaeixin els seus encants. L'estratègia del pequinès és mostrar-se ferotge i aprofitar qualsevol badada de l'adversari per atacar i fugir . Això serà el que facin els protagonistes d'aquesta novel · la quan descobreixin que li han trepitjat la cua a un tigre i es vegin immersos en una persecució frenètica en la qual aniran deixant un rastre sagnant . Aturats cinquentons, escortes vingudes a menys, narcos , policies corruptes i blanquejadors de diners poblen aquesta novel · la negra d'alt voltatge , una dura història coral sobre perdedors en què l'important no és saber qui és l'assassí .
dia 7 d’abril 19 hores
lloc: Biblioteca 
Club Lectura adults
1984 (mil nou-cents vuitanta-quatre) és una novel·la política de futur-ficció escrita per George Orwell l'any 1948. Es tracta d'una narració emmarcada en una distopia en la qual un Estat omnipresent, encarnat en una dictadura totalitària encapçalada pel seu líder, el Gran Germà, reforça un conformisme absolut entre els ciutadans, i cerca la supressió de la seva identitat mitjançant un control absolut de l'individu. Així doncs, no existeix llibertat de cap tipus per als ciutadans, ni tan sols llibertat de pensament privat, ja que la vigilància dels individus en tots els moments de la seva existència, fins i tot en la seva intimitat, revela a l'Estat qualsevol detall. 
dia 24 d’abril 19 hores
lloc: Biblioteca
XERRADES
Hort de la sínia
a càrrec de Núria Cosials
"La cuina de les estacions", aliments (verdures, hortalisses, cereals...) són propis de cada estació i la importància per la nostra salut de menjar, a cada estació, els productes que aquesta ens dona.
Cada any vivim diferents estacions i cada estació té unes característiques i una energia ben diferent. Si adeqüem la nostra alimentació a les necessitats de cada estació, ens sentirem millor, reforçarem el nostre sistema immunològic, depurarem els nostres òrgans quan toqui, ens hidratarem o ens aprovisionarem de reserves…fluirem amb la natura i amb l’energia de cada estació. Només cal que estiguem atents, que aprenguem a escoltar- la, a sentir-la, a olorar-la, a assaborir-la.
dia dijous 3 d'abril de 19 a 20 hores
lloc: Biblioteca 
Presentació llibre “Las ordenes del amor” Bert Hellinger
a càrrec de Esther Luengos Jiménez

En aquesta conferencia es vol analitzar l’obra de l’autor des d’una mirada multidimensional i funcional. Donant una breu visió des de la perspectiva de la neurociència, la TGS (teoria general de sistemes) i la física quàntica.
Tot seguit, informar d’algunes de les possibles aplicacions i teràpies sistèmiques.
dia dijous 25 d'abril de 19 a 20 hores
lloc: Biblioteca
 CONTACONTES
 
Contacontes “Sant Jordi”
a càrrec de Pepi Miró
Noves aventures del Pepitu, en aquest Sant Jordi tan especial.

dia 29 abril a les 17,30h.
Lloc: Era del Senyor