Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 15 d’abril del 2012

LLIBRES PER SANT JORDI

Des de la biblioteca d'Altafulla us proposem un recull de recomanacions de llibres fets a partir de les novetats i suggeriments d'altres webs, que des d'aquí agraïm i us animem a consultar-les per escollir aquells que us acostin al plaer de la lectura.
 dibuix  Agata kawa
Llegir és un acte de resistència en un paisatge de distracció” 

 (David L. Ulin)

CLIKEU SOBRE LES IMATGES

Novetats lectures infantils 

  ePub Bud és una web dedicada a compartir llibres digitals orientats, en un principi ,cap a un públic infantil.

NOVETATS SANT JORDI

 LLIBRES D'ASSAIG


  Les grans epidèmies modernes de Salvador Macip. Hi ha científics que també son bons escriptors. Aquest és el cas de Salvador Macip.  Llegiu el resum del contingut i aneu al seu blog   trobareu més obres del mateix autor.¿És útil i segura la vacuna de la grip? ¿Una epidèmia de grip pot, avui dia, matar cent milions de persones, com va passar el 1918? (...). Aquest llibre explica tot el que sabem sobre les epidèmies i pandèmies. Ho explica per a tothom, objectivament, perquè la informació que arriba al públic no només és deficient sinó que provoca malentesos perillosos.
  

50è anniversari de la publicació de la Primavera Silenciosa, de Rachel Carson, primera obra de Ciències Mediambientals.
 La qüestió és si alguna civilització pot desencadenar una guerra implacable sense destruir-se a si mateixa i sense perdre el dret a dir-civilització. "La gosadia de creure'ns capaços de manipular impunement la vida i la natura ens ha portat a activar una guerra silenciosa les conseqüències no som capaços d'imaginar, molt menys de preveure".

 

Vida espiritual en la sociedat digital de Francesc Torralba ¿És possible cultivar la vida interior en una societat digital plena d'estímuls constants, volums creixents d'informació i una allau ininterrompuda d'imatges que ens arriben de tot arreu? Davant d'aquest devessall d'imatges, l'ésser humà pot mantenir una certa calma? Francesc Torralba, en aquesta obra, es mostra optimista i esbrina les característiques d'aquesta nova situació que l'era digital genera. En un treball d'anàlisi de caire filosòfic i antropològic, suggereix quin tipus de vida espiritual ha començat a desenvolupar-se en la societat del segle XXI, profundament lligada amb el món dels ordinadors, Internet i les xarxes socials.

 

Diguem prou! Indignació i propostes a un sistema malalt! d'Arcadi Oliveres.
explica els laberints i les injustícies d'una crisi generada per molt pocs i que tots estem pagant. I apunta algunes mesures en el context dels nous moviments socials i polítics. Avui creu, contra tot el que es diu del moviment dels indignats, que la protesta no ha perdut força.
"Les ajudes als banquers en època de retallades és una immoralitat en aquests temps en els quals la gent perd la seva casa i en la majoria dels casos costa arribar a final de mes"
En aquest llibre es denuncien les connexions entre banca i política. "Les ajudes als banquers en època de retallades és una immoralitat en aquests temps en els quals la gent perd la seva casa i en la majoria dels casos costa arribar a final de mes", afirma Arcadi Oliveres.

No hay derecho(s): la ilegalidad del poder en tiempos de crisis de Gerardo Pisarello i Jaume Asens.Gerardo Pisarello és professor de dret constitucional a la Universitat de Barcelona. Jaume Asens, membre de la comissió de defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona i de l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans. I ambdós són membres de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals.Els temes són ben diversos: la progressiva reducció i limitació dels drets en temps d’una suposada excepcionalitat (justificada pel terrorisme global o per una crisi financera) que corre el risc de convertir-se en permanent, l’actuació de la policia i la criminalització de la crítica i la dissidència, els drets dels pobles i dels animals o els recents processos constituents a l’Amèrica llatina, per citar-ne uns quants.

 Els Fills dels dies de Eduardo Galeano Els fills dels dies és el llibre número 16 d'Eduardo Galeano, en una sèrie que va arrencar el 1971 amb Les venes obertes d'Amèrica Llatina, assaig que narra la història del saqueig dels recursos naturals del continent per potències europees, des del segle XV , amb l'arribada dels espanyols.
"
De cada dia neix una història perquè estem fets d'àtoms, estem fets d'històries", assenyala Galeano.

En les seves obres ha aconseguit retratar amb perspicàcia la societat contemporània, penetrant en les seves xacres i en els seus fantasmes quotidians. Tota la seva producció literària està marcada per la seva veta de periodista, reflectint en la seva escriptura la urgència i la denúncia amb la qual aconsegueix retratar la quotidianitat d'uns temps difícils.

Socionomía Dolors Reig Hernández. Llegim i escoltem sovint que Internet ens està aïllant. No obstant això, l'experiència demostra que la hiperconnectivitat amb la que vivim ens acosta just al contrari, propiciant una revolució social mai vista. El nou web social, que ha tingut un paper important en recents revolucions com la Tunísia o Egipte, és aquí per quedar.

Dolors Reig defensa en aquest llibre que les «xarxes sociables», com les anomena ella, són entorns creats perquè puguem recuperar una sociabilitat innata que altres mitjans van anul · lar temps enrere.

GUIA LECTURA NEUROCIÈNCIES

 El 2012 és l'Any de la Neurociència a Espanya per iniciativa de la Sociedad Española de Neurociencias (SENC). Aquesta declaració es fonamenta en el fet que la Federació Europea de Societats de Neurociències (FENS) ha escollit Barcelona per la seva trobada biennal, la qual tindrà lloc el juliol de 2012. Els descobriments sobre l'estructura i el funcionament del cervell ens desvetllen les bases de l'experiència i el comportament humà. Les aportacions de la neurociència, per tant, tenen profundes conseqüències sobre com ens veiem a nosaltres mateixos, com ens relacionem amb els altres i com interactuem amb el món que ens envolta. Així doncs, es tracta d'avenços que tenen cada vegada més repercussió econòmica, social i cultural.


NOVETATS LLIBRES DIGITALS

Altres llocs on podeu consultar més novetats de llibres digitals:

Els millors llocs i consells per aconseguir ebooks en línia

Edi.cat és una llibreria virtual que permet lectors, llibres electrònics així com també conèixer les novetats dins del sector literari. Val a dir que els llibres digitals són entre un 30 i un 40% més econòmics que els tradicionals publicats en suport paper.
  
leqtor.cat la web de ebooks en espanyol i català, descarrega’t les últimes novetats en llibres digitals.

bibiliotheka
Aquest lloc no té arxius, només fitxes, amb ressenyes, biografies i portades que difonen el coneixement de les obres en forma gratuïta.
Els usuaris deixen les seves impressions de les mateixes i eventualment inclouen enllaços a llocs on guarden les seves còpies. 

Feu una tria i gaudiu de la festa del llibre,
 BONES LECTURES!