Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 13 de gener del 2012

PREMI NADAL 2012


El Premi Nadal de novel·la en castellà és el premi literari més antic d'Espanya. Es concedeix des de l'any 1945, un any després de la seva institució, per Ediciones Destino. S'entrega la nit del dia de Reis, cada any, a l'Hotel Ritz de Barcelona. A la mateixa vetllada s'entrega, des de 1968, el Premi Josep Pla de narrativa en català.


L'escriptor Álvaro Pombo ha guanyat el LXVIII Premi Nadal de novel·la de l'editorial Destino, dotat amb 18.000 euros, amb la novel·la El temblor del héroe. Una història protagonitzada per un professor de filosofia a la universitat que, tot just jubilat, rep la visita d'un jove estudiant de periodisme, Héctor, que vol fer-li una entrevista per al seu diari digital, 'Los inactuales', cosa que el veterà professor interpreta com una humiliació, però que serà l'inici d'una peculiar relació.
El periodista Rafael Nadal ha guanyat el XLIV Premi Josep Pla amb Quan érem feliços. Una novel·la autobiogràfica, ambientada a Girona i basada en part en la seva pròpia vida, ja que es centra en les peripècies d'una família de 12 germans en la Catalunya de la postguerra i dels anys 60 i 70, un retrat 'gairebé cinematogràfic' pels paisatges infantils.