Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

diumenge, 21 d’agost del 2022

TARDES DE LECTURA, JOCS, I MANUALITATS VORA EL MAR. BIBLIOMAR ALTAFULLA

 


Enganchado a los cómics desde pequeño (ilustración de Rocío Bonilla)

TARDA DE MANUALITATS

TORTUGUES


Les tortugues (Testudines), conegudes igualment com a testudins o quelonis, són un ordre de sauròpsids que tenen el tronc tancat en una closca. A més a més, tenen un tronc ample i curt. Es coneixen 353 espècies de tortugues.

Igual que tots els rèptils actuals, les tortugues són animals ectoterms, el que significa que la seva activitat metabòlica depèn de la temperatura externa o ambiental. La reproducció és ovípara i la incubació va a càrrec de la radiació solar. És proverbial l'extrema longevitat de les tortugues; diverses espècies poden viure 100 anys o més.

N'hi ha d'hàbitats terrestres i n'hi ha d'aquàtiques, marines o d'aigua dolça. Les d'hàbitat terrestre presenten dits lliures, mentre que les aquàtiques tenen les extremitats transformades en aletes o bé els dits units per una membrana. Les tortugues són especialment herbívores


PRESENTACIÓ CÒMIC

A la Bibliomar d'Altafulla, al parc de Voramar, dijous dia 25 d'agost a les 18h acullirà la presentació dels còmics d'Imma Vallmitjana.

Els còmics que presenta:

"Casimiro en las Maldivas" i "La Extraordinaria aventura de Esther Williams : y otras historias de la calle mayor"L'Imma Vallmitjana va confessar que la idea de fer un còmic per explicar la seva infància i joventut al carrer Major de Torredembarra la tenia des de feia quinze o vint anys i els dos mesos de confinament li van servir per trobar el temps per convertir-la en realitat i autoeditar-la a través d’una petita impremta del barri de Gràcia de Barcelona. Va començar a treballar amb paper aquarel·la i va acabar descobrint les bondats pel paper cuixé, que li permetia corregir les errades sense haver de recórrer a un pot de tipex que va trobar per casa.

L’artista recorda els tres mesos que passava a Torredembarra amb els seus pares i els seus quatre germans com un “paradís”, el paradís perdut de què parla en la primera pàgina del llibre: “Estava nou mesos tancada en un pis de l’Eixample i anava a un cole de monges. L’estiu el passava en un poble preciós on els nens i nenes teníem una llibertat total. Fèiem coses que ara són impensables, com baixar a un pou que trobàvem anant al roquer, i mai ens va passar res.” Explica que als matins anaven a la platja i després de dinar jugaven al carrer fins a l’hora de sopar i va evocar l’olor de vi i garrofa que feia el poble al setembre, quan ja s’acostava el dia de carregar el cotxe i tornar a Barcelona. És un llibre on hi surten rates, gats -l’Esther Williams- i fins i tot fantasmes. Un univers molt especial.

 

https://immavallmitjana.com/?page_id=20

https://immavallmitjana.com/?page_id=4859


"Casimiro en las Malvinas", continuació del còmic “L'extraordinària aventura d'Esther Williams i altres històries del Carrer Major”, encara que es pot llegir de manera independent, ja que tan sols amplia la història al voltant de la gran casa del Carrer Major.

https://lallamastore.com/products/imma-vallmitjana-la-extraordinaria-aventura-de-esher-williams-y-otras-historias-de-la-calle-mayor?pr_prod_strat=description&pr_rec_id=0dd710716&pr_rec_pid=5185782481030&pr_ref_pid=6704497950854&pr_seq=uniform

https://www.diaridetarragona.com/costa/el-petit-mon-interior-de-limma-ara-en-un-cmic-20200820-0007-LHDT202008200007

NORMA EDITORIAL PRESENTA NOVA LÍNIA DE MANGA EN CATALÀ