Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimecres, 12 de juliol del 2017

EXPLIQUEM CONTES A LA BIBLIOMAR

Els contes han format part de la vida de petits i també de grans des de sempre; han entretingut i educat des de temps immemorials; ja en l’antiguitat, per exemple, hi trobem els primers mites escrits, que són narracions que pretenien donar una explicació del món. També són presents les paràboles en textos sagrats, ja que els grans mestres sabien que era gairebé impossible resistir-se a la capacitat captivadora de les paraules “Hi havia una vegada…”.
I és que els contes són un mitjà excel·lent per transmetre consells, idees, valors i, en definitiva, la cultura d’un poble. Avui en dia els contes segueixen tenint un potencial que cap videojoc, pel·lícula o dibuix animat pot substituir.

CONTACONTES 
A càrrec de Rosalia Ciuró
dia 13 de juliol a les 18 h.
lloc: Parc de Voramar
De quin color és un petó?  
Autora i il·lustradora: Rocío Bonilla

A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat... Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?

CONTACONTES 
A càrrec de les Germanes Miró
dia 17 de juliol a les 18 h.
lloc: Parc de Voramar
EN PATUFET 

En Patufet és un personatge popular català, representat per un nen molt menut que porta una gran barretina. És el protagonista d'un dels contes tradicionals catalans més coneguts i que porta el mateix nom. El personatge es retroba en rondalles de tot Europa, especialment en el conte Däumling, dels germans Grimm.
En Patufet, petit com un cigró, vol ajudar la seva mare i va al camp a portar el dinar al pare. Però de sobte es posa a ploure i s’amaga sota una col... Amb aquest conte els infants s’adonaran que en Patufet, tot i ser petit, vol ajudar els altres, com ells.

 

EN PATUFET (Conte animat amb so)
CONTACONTES
Cicle dels Jocs Mediterranis
A càrrec de Rosalia Ciuró
dia 20 de juliol a les 18 h.
lloc: Parc de Voramar
"REFUGIADA" 
Anna Gordillo i Tessa Julià Dinarès.
Anna Gordillo il·lustra ‘Refugiada, l’odissea d’una familia’ (La Galera) i ho fa amb uns blaus intensos que intensifica el drama dels refugiats a través de la mirada d’una nena que no enten perquè ha d’abandonar casa seva.
La nena, que segons ella, viu en la millor casa del poble veu com ha de marxar de nit i abandonar el poble.

Les cares de por de la resta de persones que fugen sense saber a on no pases desapercebudes per part de la protagonista. Les il·lustracions s’acompanyen d’uns textos curts però intensos de Tessa Julià Dinarès.

Tinc ganes de plorar. Però no ho faig. On anem? Per què marxem? Són les preguntes que passen pel cap a la protagonista d’aquesta història fictícia tan real.









Una part dels beneficis de l’àlbum il·lustrat ‘Refugiada, l’odissea d’una familia’ (La Galera) es donarà a l’ONG de rescat de refugiats Proactiva OpenArms.
Els membres de l’ONG Proactiva Open Arms asseguren que ‘Rescatarem les persones que necessitin la nostra ajuda al mar. Serem els ulls i la veu que denuncien el que està passant. El que ningú ens explica. Serem les mans que salven vides i serem els ulls i la veu que denuncien.’’ 


La cruesa de la realitat devora la literatura
Si tu fossis nat
      a la seva terra,
la tristesa d'ell
      podria ser teva. Joana Raspall

Francesca Sanna
El viatge
Traducción de Anna Gorina
El relat en primera persona del tortuós periple que emprendrà una família per escapar dels horrors de la guerra i poder formar una nova llar.
Aquest llibre de belles il·lustracions explora, amb gran sensibilitat, les difícils decisions que pren una família en abandonar la seva llar per escapar del caos i de la tragèdia. L’impressionant debut de Francesca Sanna en el món de la il·lustració transmet al lector, de manera subtil però contundent, la resistència de l’esperit humà davant l’adversitat i el meravellós poder de l’esperança.