Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dilluns, 1 de maig del 2017

MAIG, LECTURES AL MIRALL DE LA PRIMAVERA

Escriure poesia -il. Anke Weckmann-

ACTIVITATS BIBLIOTECA MAIG 2017

PRESENTACIÓ LLIBRE “El trist atzar del vertigen que em devora” a càrrec de l’autor Óscar Ramírez i intèrpret  Samuele Arba

DIMECRES 3 de Maig  19 hores

Lloc: Biblioteca

L'últim llibre de prosa  poètica i pensaments de l'escriptor i periodista Òscar Ramírez Dolcet. Es tracta de "El trist atzar del vertigen que em devora" i l'acte comptarà amb una actuació musical  del cantautor Samuele Arba


És el darrer llibre de prosa poètica de l’escriptor i periodista Òscar Ramírez Dolcet. Publicat en català i italià, parla sobre temes tan universals com la mort, la pèrdua, l’amor i la família, sempre amb un ritme poètic.
En aquest llibre de narrativa poètica, Òscar Ramírez ens parla del “deure d’obrir totes les portes que ens fan por”, i ens ensenya a posar “els peus descalços en un jardí de gespa fràgil”, o a “penjar el present rere la porta”, i que la vida ens “espera cada  nit a la cantonada del dia”.
‘El trist atzar del vertigen que em devora’ és la dissetena obra d’una periodista que destaca per la seva àmplia gamma de temàtiques literàries. D’una banda, aquest llibre poètic se suma a les antologies d’aforismes publicats darrerament (‘Invasió del Camp’, ‘Agricultura Mental’ i ‘Aforo Completo’) mentre que també ha realitzat una sèrie de llibres d’encàrrec professional, especialment en el camp mediambiental, el darrer sobre la trajectòria de Sirusa en col·laboració amb el periodista Tomàs Carot. 

“Un tal la Roca” de Jose Giovanni
DILLUNS dia 8 de MAIG 19'15 hores
lloc: Era de l’Esteve

José Giovanni (22 de junio de 1923 ` 24 de abril de 2004), fue un escritor, guionista, dialoguista y director cinematográfico de origen corso y nacionalizado suizo.
Antiguo ex convicto y condenado a muerte, él se inspiró a menudo en sus experiencias personales o en las de personajes reales como Abel Danos y Raymond Naldi para componer sus intrigas policiacas sin revelar jamás la realidad de su pasado ligado a la Colaboración durante la Segunda Guerra Mundial. En sus películas y en sus novelas trataba sobre el mundo del crimen organizado y su mitología: amistades viriles, código de honor, fidelidad y traición, venganzas y confrontación del individuo con la naturaleza.
Un joven delincuente de origen siciliano se acerca a Marsella para intentar liberar a un amigo y compañero de correrías que ha sido acusado injustamente de asesinato y encarcelado. Para ello deberá, en primer lugar, hacerse un hueco entre la propia delincuencia marsellesa lo que le generará junto a algunos incondicionales un buen puñado de enemigos.

XERRADA REFLEXOLOGÍA DE LES ESTACIONS
 a càrrec de Eduardo Arat
DIJOUS 11 de MAIG 18,30 h.
LLOC: BIBLIOTECA

EL proper dijous, dia 11 de maig a les 18,30 h. a la BIBLIOTECA PÚBLICA D’ALTAFULLA, tindrà lloc una interessant Xerrada sobre REFLEXOLOGIA DE LES ESTACIONS, teràpia desenvolupada per Eduardo Arat en què ha fusionat els coneixements de la MEDICINA TRADICIONAL XINESA i la REFLEXOLOGIA PODAL, presentant una nova forma de sanació a través dels peus. Aquest tractament té com a base la similitud existent entre les estacions de l'any i la naturalesa orgànica del cos humà. La seva aplicació té com a objectiu curar i reequilibrar tot l'organisme mitjançant el desbloqueig energètic que s'aconsegueix treballant els punts reflexos dels peus, a més de facilitar la presa de consciència de com ens influeixen els diferents moments estacionals a nivell físic i emocional. 
La xerrada donarà a conèixer la interconnexió del nostre organisme amb les estacions de l'any a més de facilitar una eficaç, natural i econòmica manera de restablir l'equilibri de l'organisme a través de la Reflexologia Podal.

Eduardo Arat
Formador y Terapeuta en Reflexología y Medicina Tradicional China.
· Terapeuta de Flors de Bach.
· Mestre i Terapeuta de Reiki.
· Cocreador de la técnica Meditativa “Elemental Connection”

Mes Informació: Eduardo Arat, Tel. 656 28 18 32 - aratbijuri@live.com 


CONTACONTES
“JUJOLANT. CONTES AL VOLTANT DE L’ARTISTA JUJOL”   
a càrrec de l'Agus Farré
DIMECRES 17 de MAIG 17,30 hores
A càrrec Consell Comarcal del Tarragonès
LLOC: BIBLIOTECA D'ALTAFULLA
Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Primavera de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” amb la participació dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Perafort, la Nou de Gaià, Creixell, Altafulla, els Pallaresos, Salomó, la Riera de Gaià, Constantí, el Morell i la Canonja.

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes. 
Aquest any es commemora el centenari del coronament del campanar de Creixell, obra de l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol, per aquest motiu hem cregut interessant dedicar aquest cicle de contes a la figura de l’arquitecte Jujol, per tal que la seva obra, la seva manera particular de treballar, els materials, la simbologia i el seu particular univers creatiu, el coneguin els nens i les nenes del nostre territori.


Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana



CAPSA DELS CONTES a càrrec de Pepi Miró
DIMECRES 24 de MAIG 17,30 hores
XERRADA a càrrec de Peña Ciclista d'Altafulla
I CONTACONTES a càrrec de Pepi Miró
Lloc: CENTRE D’ENTITATS 


CONTE  

"LA CEBRA CECI" 
d'Ana Ventura - Alberto Faria

La família de Ceci, que era una zebra encara petita, tenia un problema.
La seva cria sempre caminava perduda ...

XERRADA 


La Penya Ciclista d'Altafulla amb més de 25 anys d’història, aquesta entitat és pionera al nostre municipi de la pràctica esportiva popular. Més de 250 socis i sòcies, que gaudeixen d’activitats setmanals de ciclisme en carretera, bicicleta de muntanya, sortides infantils i senderisme. Participants també en categories federades, els seus socis i sòcies es desplacen per diferents indrets per prendre part a les marxes cicloturistes de més prestigi nacional i internacional. Organitzadors de les pedalades populars que tenen lloc al nostre municipi, col·laboren amb l’ajuntament en l’organització de la Triatló, la Cursa de BTT per Relleus i la Marxa dels Castells.
Lloc: Centre d'Entitats, al Parc del Comunidor
Apartat de correus 55  info@pcaltafulla.org


Club Lectura adults
DIJOUS 25 de Maig 19 hores
“LECTURES DE SANT JORDI”
Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA
El Gremi de Llibreters ha fet pública la llista definitiva dels llibres més venuts durant el dia de Sant Jordi. Es tracta d'una llista elaborada a partir de les dades recollides per Libridata, que reuneix informació de més de 150 punts de venda de llibreries agremiades independents i cadenes de llibreries de tot Catalunya. 
 


EL 7è llibre, CLUB DE LECTURA I CINEMA
“DESAFIO TOTAL” relat Podemos recordarlo por usted al por mayor o Podemos recordarlo todo por usted  de Philip K. Dick
DIVENDRES 26 de Maig  18,30 hores
Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA


Como todos ya sabemos, Philip K. Dick fue un autor de novelas y relatos de ciencia ficción que tras su fallecimiento en 1982 alcanzó enorme notoriedad gracias a que algunas de sus obras sirvieron de base para ciertas películas de éxito. Uno de sus relatos cortos We Can Remember It For You Wholesale, que puede leerse traducido al castellano con el título Podemos recordarlo todo por usted, sirvió de base para una buena película “DESAFIO TOTAL” dirigida en 1990 por Paul Verhoeven y protagonizada por Arnold Schwarzenegger, una historia trepidante, pletórica de acción y violencia, con efectos especiales que nos trasladaban a un futuro en el que los viajes a Marte son una realidad, una trama en la que subyace un discurso metafórico que va más allá de lo que el relato original ofrece, ampliando aspectos que, no obstante, concuerdan con el tono propio del cuento.


Podemos recordarlo por usted es un verdadero clásico del cuento fantástico futurista; donde lo real está estrechamente vinculado a la memoria, es decir, donde lo objetivo solo es admisible cuando puede recordarse.

Aquí, un hombre simple e incluso ordinario, llamado Douglas Quail, desea realizar un viaje a Marte. Sus finanzas le impiden llevarlo a cabo en toda regla, de modo que visita las oficinas de una empresa llamada Rekall, Inc., que ofrece a sus clientes un largo catálogo de memorias implantadas.

Dentro de los "paquetes turísticos" que pueden adquirirse hay uno por el cual el cliente puede experimentar las aventuras marcianas de un agente secreto. Douglas Quail compra este paquete, solo para descubrir que de hecho es un agente secreto encubierto, cuyos verdaderos recuerdos fueron manipulados por el gobierno.

Rekall Inc. y el gobierno buscan deshacerse del pobre Douglas Quail, pero finalmente consiguen hacer un trato: implantarle al protagonista un recuerdo que anhelaba desde la infancia: convertirse en una especie de héroe universal. Con ese propósito se dirige otra vez hacia las ofininas asépticas de Rekall Inc., nuevamente para descubrir que también ese, y tal vez todos sus recuerdos, han sido suprimidos para alterar su verdadera naturaleza.

TOTAL RECALL TRAILER 1990