Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dimarts, 12 d’abril del 2016

ACTIVITATS ABRIL 2016, "ELS REFUGIATS SÓN BENVINGUTS"

De día y de noche: leo cuentos nuevos, escucho viejas historias
 (ilustración de Chiara Fedele)

 Aquests mes d'abril la Biblioteca d'Altafulla el dediquem als refugiats del món


ACTIVITATS BIBLIOTECA D’ALTAFULLA ABRIL 2016


Club Novel.la Negra

dia 5 d’abril 19'30 hores

IRENE” PIERRE LEMAITRE

lloc: LA VIOLETA

Irène, de l’aclamat escriptor francès Pierre Lemaitre, és la novel·la que inicia la sèrie policíaca protagonitzada pel carismàtic comandant de la Brigada Policial de París Camille Verhoeven. L’obra, que data del 2006, ens arriba ara, en una magnífica traducció al català, de la mà d’Edicions Bromera. Un títol indispensable que ens col·loca damunt la pista del millor polar francès actual.


dia 8 d’abril 19 hores
PRESENTACIO LLIBRE “PREMI SANT JORDI 2015”
 “LA VIDA SENSE LA SARA AMAT” a càrrec de l’autor PEP PUIG
Lloc : BIBLIOTECA D’ALTAFULLA

Pep Puig i Ponsa neix a Terrassa el 1969. Actualment viu a la Nou de Gaià (Baix Gaià), un poblet envoltat de vinyes i garrofers que hi ha al camp de Tarragona. La seva primera novel·la, L'home que torna, va obtenir el Premi Jove Talent Fnac i va gaudir d'una molt bona acollida per part de la crítica i dels lectors.
Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. L’únic, una notícia l’endemà al Diario de Terrassa, i també molts rumors i especulacions. De la Sara Amat se’n recorda sobretot el Pep de cal Sabater, el narrador d’aquesta història. Perquè aquella nit, segons ens diu, la Sara no va desaparèixer, sinó que es va colar a casa seva per la porta del darrere. No s’hi va amagar gaires dies, però de vegades la memòria d’alguns fets abraça tota una vida, i fins i tot li dóna un sentit. Escrita des de la distància dels anys, La vida sense la Sara Amat és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere. Amb La vida sense la Sara Amat, els lectors assistiran a la revelació d’un gran talent literari i descobriran una història que va commoure el jurat del premi Sant Jordi.

DIA 13 D'ABRIL A LES 19 H.
XERRADA
GRUP DE CONVERSA I OPINIÓ
TITOL "ELS REFUGIATS SON BENVINGUTS" "REFUGEES ARE WELCOME" A CÀRREC DE MEI FRANCISCO
LLOC BIBLIOTECA .
Un refugiat (segons defineix a l'article 1A de la Convenció de 28 de juliol de 1951 relativa a l'estatut dels refugiats de les Nacions Unides) és una persona que es troba fora del país d'on n'és originari, o bé on hi resideix habitualment, a causa d'un temor fonamentat de persecució per raons d'ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social o opinions polítiques, i que no pot o no vol reclamar la protecció del seu país per a poder tornar-hi.



DIJOUS 14 d’abril  17,30 hores

CAPSA DELS CONTES a càrrec de Pepi Miró
 PARLEM UNA MICA DE SEGURETAT I LLEGIREM CONTES
 amb la col·laboració de la Gemma i  el Joel.

ORGANITZA: Biblioteca d’Altafulla i Pepi Miró

LLOC: CENTRE D’ENTITATS




DIA 19 D’ABRIL 19 hores
PRESENTACIÓ LLIBRE
LOS TRÁGICOS HECHOS”
A CÀRREC DE L’AUTOR SAMUELE ARBA
Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA
 
Los trágicos hechos (Silva Editorial, 2016) es un libro tejido con tensión y con intención: la denuncia ante la injusticia social, la explotación laboral, la robotización, los grandes o pequeños —aunque falsos— hermanos, la deshumanización en fin. Es una poesía breve, esencial, concentrada, conceptual, hecha con palabras como puños y una música muy especial con ritmo de rasgueo o máquina. Los personajes o voces no tienen cara, pero podríamos ponérsela.
La ternura, la inteligencia y el ansia de libertad que desprende el poeta y artista Samuele Arba nos hacen más llevaderas la tragedia del mensaje y la lectura de estos versos —como el humor de los bufones en el teatro inglés, como los golpes osados de Bukowski, como la agudeza de Bertolt Brecht.
Estamos ante una breve obra muy pegada a la experiencia —personal y colectiva—, muy vivida, mas no exenta de misterio como toda buena poesía. Como señala el prólogo de Óscar Ramírez: “Tras Los trágicos hechos se esconde un propósito de evolución para el alma y la persona. Caminad mientras lo leéis, creced mientras lo devoráis”.




Dia  20 d’abril  17,30 hores

CONTACONTES “EL DRAC ENAMORAT” I “PEPITU I L’AMIC REFUGIAT”

Interpretat per nens i nenes del Centre Obert “Les Bruixes”, a càrrec de Pepi Miró.

Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA




                Il.lustració Raquel Díaz

 
 SETMANA 18 AL 23 D’ABRIL

 “ELS LLIBRES REFUGIATS”

Presentació 23 d’abril a la Fira de Sant Jordi amb autors locals i MOLTS LLIBRES…

Organitza Biblioteca D’Altafulla i voluntaris, PIJ i joves

… No volem tanques ni murs, ni presència militar, ni quotes, ni batudes per perfil ètnic, ni CIES, ni entrebancs a l’accés a la residència, a la nacionalitat o als serveis públics.
Contràriament al que han mostrat els líders dels Estats europeus, el poble sí que creu en els drets humans, en la dignitat, en la lliure circulació de les persones, en la vida i en la pau.

Club Lectura adults
dia 28  D’ABRIL 19 hores
Lloc: BIBLIOTECA D’ALTAFULLA


Vargas Llosa crea una sátira exquisita de la literatura rosa y de la novela popular que tanto éxito ha tenido en los países de habla hispana, al tiempo que cuestiona la hipocresía, el racismo y el clasismo de la sociedad limeña de la época, con la maestría a la que ya nos tiene acostumbrados.
«El género novelesco no ha nacido para contar verdades, éstas, al pasar a la ficción, se vuelven siempre mentiras.»
Mario Vargas Llosa
Ya en el título de esta novela de Mario Vargas Llosa, publicada en 1977, se recoge la doble historia en que se vertebra su argumento: por un lado, la relación amorosa del joven escritor Varguitas con una mujer de su familia mayor que él, la tía Julia; y por otro, la desaforada presencia del folletinista Pedro Camacho en la misma emisora de radio donde Varguitas trabaja. La noble pasión amorosa entre la tía Julia y el aprendiz de novelista, que la sociedad limeña de los años cincuenta trata por todos los medios de impedir, se combina en esta novela de Vargas Llosa con las narraciones truculentas del folletinista de las ondas.
El contrapunto de una encendida pasión con aires shakesperianos y su correlato melodramático y la inesperada confluencia del devoto de la alta literatura y el escribidor rastrero son algunas claves de esta narración mayor de Mario Vargas Llosa. La tía Julia y el escribidor reúne el interés de los relatos de aventuras, donde la atención del lector queda sujeta a un final feliz continuamente postergado, y el más desternillante y grotesco pasatiempo, gracias sin duda a las divertidas aportaciones del escribidor Camacho, uno de los grandes personajes del novelista peruano.



RECORDAR LA BIBLIOTECA JA NO TANCA ELS DIMARTS.

TASQUES DE VOLUNTARIAT TOST ELS DIMECRES DE 10-13 HORES.