Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

dissabte, 5 de setembre del 2015

SETEMBRE, LLEGIR ÉS UNA FESTAAGENDA ACTIVITATS SETEMBRE 2015 BIBLIOTECA D’ALTAFULLA

 
Aquest mes de SETEMBRE la Biblioteca d'Altafulla, ofereix un ventall d'activitats per foment de la cultura, adreçades a tots els públics.
Us animem a participar!

DILLUNS 7 DE SETEMBRE
Club Novel.la Negra
La plata de Britània”  Lindsey Davis
dia 7 de setembre 19 hores
lloc: Biblioteca
Lindsey Davis va néixer a Birmingham (Gran Bretanya) l’any 1949. La plata de Britània, apareguda el 1989, va ser la seva primera novel·la publicada, i s’ha convertit en un best-seller mundial. Marc Didi Falco es la seva creació més cèlebre i el protagonista d’aquesta primera novel·la i de les vint que l’han seguit fins a Némesis

L’investigador privat Marc Didi Falco coneix bé la Ciutat Eterna. Sap tractar amb lladres, l’autoritat i la majoria de les dones. Però una noia de tan sols setze anys, Sòsia Camil·lina, li proporciona un cas en què cap romà no hauria de fi car el nas... L’oncle de Sòsia és un senador que té sospites d’una conspiració política; alguns dels seus amics de Roma i del camp estan fent un negoci altament profi tós i molt perillós, amb lingots de plata. Per a en Falco serà el començament d’un rastre de crims que el portarà molt lluny dels set turons, a una terra deixada de la mà de Déu anomenada Britània. I també el portarà a l’emperador Vespasià mateix, i a l’Helena Justina, una dama de l’alta societat que sembla que està fora del seu abast. En Falco hauria d’haver escoltat la seva mare; ella sempre li havia dit que les dones serien la seva ruïna.


DIJOUS 10 de setembre
Club Lectura adults
EL CLUB DE LECTURA DEL FINAL DE LA TEVA VIDA, SCHWALBE,WILL
dia 10 de setembre 19 hores
lloc: Biblioteca

Will Schwalbe (13, 07, 1962, New York, The United States)
És el fundador y CEO de cookstr.com, un sitio de recetas con recetas de muchos de los mejores chefs del mundo y autores de libros de cocina.
Antes de eso, fue vicepresidente ejecutivo y editor en jefe de Hyperion Books. También ha trabajado como periodista, escribiendo artículos y reseñas para publicaciones como The New York Times, el South China Morning Post, Insight para los inversores asiáticos, Ms. Magazine y Business Traveller Asia.
Will es el autor de :
The End of Your Book Club Life (Knopf 2012, Dos Caminos / Reino Unido 2012).
Tots tenim molt més per llegir del que podem llegir i molt més per fer del que podem fer. Així i tot, una de les coses que vaig aprendre de la mare és aquesta: llegir no és el contrari de fer, és el contrari de morir.”
L'autor, Will Schwalbe, va viure com a la seva mare li diagnosticaven un càncer. Un càncer de pàncrees a qui els metges auguraven uns mesos de vida que es converteixen en dos anys, temps en què l'autor i la mare compartiran una passió mútua. El tractament de la mare és llarg i pesat per això l'autor decideix que les sessions de quimio siguin més portables i proposa a la mare fer un club de lectura de llibres que hagin llegit i que es recomanaran l'un a l'altre, grans novel·les, best sellers, biografies... molts llibres que els serviran per apropar-se, aferrar-se a la vida i donar pas a la mort amb dignitat. Històries que els ajudaran a reviure qui són.

"Vaig aprendre que quan estàs amb algú que s'està morint, has de celebrar el passat, viure el present i plorar el futur, tot alhora.
Així i tot vaig tenir un pensament que em va fer somriure. Recordaria els llibres que tant agradaven a la mare i quan els nens fossin prou grans els donaria aquests llibres i els diria que aquests eren els llibres que fascinaven la seva àvia. Els més petits mai no veurien les illes Britàniques amb els ulls de la seva àvia, però les podrien veure a través dels ulls dels escriptors que ella admirava; aviat serien prou grans per llegir
The Railway Children d'Edith Nesbit, i Swallows and Amazons, d'Arthur Ransome, i finalment Iris Murdoch i Alan Bennett. Tots podrien ser lectors i potser, fins i tot, lectors poc corrents."

El primer llibre del que parlen em va emocionar ja que es troba entre els meus llibres de capçalera, En lloc segur, de Wallace Stegner, tothom qui ha trepitjat la llibreria sap de la meva passió per aquesta novel·la, però també hi surt Una lectora poc corrent, l'Olive Kitteridge, A la platja de Chesil i un llarg etcètera de llibres que ens demostren un cop més que literatura i vida són indestriables per a molts de nosaltres.
És un llibre d'una gran enteresa, d'una dona de vida admirable, treballa en camps de refugiats d'arreu del món -a mi m'agradaria una vida com la seva-. Una dona que bo i malalta no para de perseguir el seu somni , la construcció d'una biblioteca a l'Afganistan, que fa campanya per l'Obama, que lluita per la sanitat pública i per tantes altres causes... Munro, Hosseini, Bolaño, Toibin, Dahl... són els secundaris d'aquesta obra.

Un llibre, una història explicada per un dels seus fills que sense massa pretensions literàries se't guanya. El poder dels llibres i la literatura per ajudar-nos, fer-nos sobreviure, pensar i posar-te a la pell dels altres.

"Però potser això és perquè vaig pujar tres fills mentre treballava a jornada completa. Crec que em vaig avesar estar cansada tot el temps. Si hagués esperat a estar prou descansada per llegir, no hauria llegit mai res!"

Una història escrita des del cor i això el fa únic i molt especial. M'agradarà tornar-lo a llegir.
El que em sap greu és no haver conegut la mare de l'autor en vida, quin tros de dona! 

*Mentre el llegiu agafeu bolígraf i llibreta per apuntar tot el que encara no heu llegit.

Publicat per Amsterdam Llibres/RBA

ALTAFULLA FESTA MAJOR PETITA DE SANT ANTONI 2015
El programa de la Festa Major Petita d’Altafulla ja ha sortit al carrer. Compta amb una quarantena d’actes que donaran el tret de sortida aquest dissabte 5 de setembre i s’allargaran fins el dia 13.


QUE COMENCI LA FESTA!