Dades personals

Biblioteca Municipal creada per oferir l'accés al coneixement de forma lliure i gratuita

divendres, 25 de gener del 2013

BCNegra 2013


BCNegra 2013 arriba a Barcelona des de l’1 de febrer al 9. Durant 10 dies tots els amants de la novel·la negra, la ficció, la intriga, la criminologia i aquells que vulgueu aprendre en una de les taules rodones, tenim l’oportunitat de gaudir d’un programa molt extens i variat.
En aquesta BCNegra 2013 hi seran presents Salvo Montalbano, Petra Delicado, Ricardo Méndez, Bevilacqua i Chamorro.


La corrupció política, les màfies internacionals, la precarietat, la tensa situació social a Grècia, els tancaments de llibreries. Aquests seran alguns dels temes de la trobada sobre la novel·la negra de Barcelona, BCNegra, que se celebrarà de l'1 al 9 de febrer. La crisi es reflectirà també en el moderat nombre d'autors internacionals presents. Sí que serà a Barcelona per rebre el premi Carvalho la pionera del gènere a Suècia Maj Sjöwall, de qui es publicarà aquests dies la desena entrega de la seva clàssica sèrie sobre l'inspector Martin Beck. I davant la impossibilitat, any rere any, de portar el sicilià Andrea Camilleri, per motius de salut, la compensació serà aquesta vegada una exposició, a la Biblioteca Jaume Fuster, dedicada al pare del policia Salvo Montalbano a càrrec de Joaquim Noguero. 
Maj Sjöwall i Per Wahlöö
  Hi participaran, més de 60 autors: Maj Sjöwall, que amb el seu marit, Per Wahlöö, mestres de Henning Mankell o Stieg Larsson. Franz Delplanque, Flavio Soriga, Yasmina Khadra, Santiago Roncagliolo, Anne Holt, Antti Tuomainen, Unni Lindell, Nele Nehuhaus, Kristina Ohlsson, són alguns dels estrangers que estaran a Barcelona. 

Entre els espanyols, Aro Sáinz de la Maza, Dolors Rodó, Carles Quílez, Lorenzo Silva, Maruja Torres, José Sanclemente, Berna González Harbour, Javier Abasolo, Jon Ibarretxe, Víctor de l'Arbre, Begoña Huertas, Javier Cercas, Andreu Martín, Juan Madrid , Alicia Giménez Bartlett ... 

RECURSOS NOVEL·LA NEGRA




Vídeo de promoció de l'exposició bibliogràfica "La novel·la policíaca europea: cuina i territori", sobre la relació de diversos autors amb la cuina i el seu territori, que tindrà lloc el febrer de 2013 a la Biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet, amb motiu de BCNegra. 
  
 "Alguns  homes viuen la novel·la que no han pogut ESCRIURE, altres escriuen la novel·la que no han pogut viure ".Oscar Wilde